Від продуктів, які ми споживаємо, залежить дуже багато в нашому організмі, в тому числі й зовнішній вигляд. Зайва вага, яку важко скинути, проблеми зі шкірою, слабкі нігті й волосся — усе це може бути пов’язано з харчуванням. Якщо проблем зі здоров’ям у вас немає, і вам хочеться поліпшити свій зовнішній вигляд та самопочуття, перегляньте свій раціон. У блозі EVA Women Challenge є багато корисних ідей на цю тему, а сьогодні доповнимо цей список ферментованим продуктами.
Ферментація — це процес бродіння, під час якого молочнокислі бактерії переробляють клітковину та цукор, що містяться в овочах або бобах, і виділяють молочну кислоту, яка працює як консервант. Це якщо говорити простими словами, та насправді ферментацією також іноді називають інші процеси без участі бактерій, наприклад, ті, що проходять у м’ясі або рибі.
Сама по собі ідея не нова, а ферментовані продукти — це звичайна квашена капуста, йогурт, кефір, сир, вино, чай пуер і багато інших. Завдяки процесам бродіння вони не псуються, а збагачуються вітамінами С, К, групи В, жирними кислотами омега-3, пробіотиками.
В результаті ферментації продукти набувають нових корисних властивостей:
Читайте також. Догляд за проблемною шкірою: 12 порад
Читайте також. Рослинні молочні продукти: черговий тренд або революція в харчуванні?
Читайте також. Що їсти, щоб схуднути: продукти-жироспалювачі
Останнім часом вони привернули до себе дуже багато уваги, так що ферментувати почали майже всі види продуктів. Не будемо говорити про делікатеси на зразок «тухлої» гренландської акули, але скажемо про ті, які можна просто додати до свого меню:
Приготувати квашені овочі вдома простіше простого. Тільки спробувати їх можна буде трохи пізніше, коли відбудеться процес ферментації. Для життєдіяльності бактерій потрібен цукор, тому молоді огірки й пізня капуста, в яких його міститься більше, ферментуються краще.
Втім, для квашення можна брати не тільки ці овочі, а й буряк, моркву, кабачки, гарбуз, груші, гриби, броколі, кольрабі тощо. Для аромату й багатства смаку додають свіжу або сушену зелень, спеції.
Наприклад, можна спробувати такий універсальний рецепт ферментованих овочів.
Що знадобиться:
Як готувати:
Останнім часом про ферментовані продукти часто говорять. Багато зірок стверджують, що з їх допомогою привели в порядок вагу та поліпшили свій вигляд. Наприклад, модель Victoria’s Secret Бланка Паділья, актриса Шейлін Вудлі та багато інших знаменитостей назвали ці продукти секретом свого гарного самопочуття та зовнішнього вигляду.
Але звичайно, надто захоплюватися ними не варто. Деякі ферментовані продукти містять багато солі. І якщо з’їсти їх більше норми, то це вже буде зовсім інша історія, яка не має нічого спільного зі здоровим харчуванням. Одним словом, все добре в міру.
У наших розсилках — поради щодо тренувань, догляду за здоров’ям і красою. Приємні сюрпризи та безліч корисного контенту!
Коментарі покищо відсутні
Для даної сторінки обговорення закритіsdfsf