Рецепти на 2 тиждень тренувань

День 8

Малиновий чай

  • Малина 2-3 ст.л;
  • Кориця 1 щіпка;
  • М’ята суха — кілька листків;
  • Окріп 300-400 мл.

Приготування:

Малину пом’яти виделкою, з’єднати зі спеціями, залити окропом, настояти, остудити і готово.


День 9

Овочі запечені в духовці

  • 1 зелений цукіні;
  • 1 жовтий кабачок;
  • 2-3 червоних солодких перця;
  • 200 г грибів;
  • 1 червона цибулина;
  • 200 г суцвіть броколі;

Для соусу:

  • 1-2 зубчики тонко нарізаного часнику;
  • 2 ст.л. оливкового масла;
  • 1 ч.л. італійських трав;
  • сіль;
  • мелений перець;
  • 1 ст.л. лимонного соку.

Приготування:

Овочі і гриби помити. Лук очистити від шкірки; видалити серцевину і насіння з перцю. Нарізати всі овочі і гриби кубиками однакового розміру.

З’єднати всі інгредієнти для соусу, полити отриманою сумішшю овочі і добре перемішати. Перекласти у форму і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин, до готовності овочів.


День 10

Козинаки 

  • 1/2 чашки замоченого насіння соняшнику;
  • 1/2 насіння льону;
  • 1/2 чашки гарбузового насіння;
  • 2 ст. ложки кунжуту;
  • 1/2 чашки волоських горіхів;
  • 1/4 чашки меду;
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці або інших спецій за смаком;
  • Лимонний сік 2-3 ст.л.

Приготування:

Горіхів можна брати менше. Насіння і горіхи скласти в блендер і подрібнити. Перекласти суміш у велику миску і додати мед. Все добре перемішати, додати спеції і розподілити по пергаменту. Поставити в холодильник на ніч. Вранці дістати, нарізати на шматочки.


День 11

Кабачкове соте

  • 1 великий кабачок;
  • 1 середня картопля;
  • 1 маленька морква;
  • Квасоля варена або консервована;
  • 1/2 зубчики часнику;
  • 1-2 ст.л оливкової олії;
  • за смаком сіль;
  • щіпка чорного перцю або спеції за смаком;
  • жменя зелені;
  • арахіс подрібнений 4-5 ст.л.

Приготування:

Картоплю і моркву очистити. Нарізати кубиками. Скласти на сковороду, тушкувати під кришкою на середньому вогні 10 хвилин. Нарізати кабачки кубиками. Додати до овочів. Гасити ще 5-7 хвилин. Додати квасолю. Посолити, додати спеції. Зняти з вогню. Додати подрібнену зелень, арахіс.


Медово-гірчична заправка

Для будь-яких салатів

На кілька порцій:

  • 1 середній лимон;
  • 1 ч.л. ложки гірчиці (з верхом)
  • 100 мл. рослинного масла
  • 1 ч.л. меду
  • прянощі за смаком (чорний перець, базилік, чебрець та ін.)

Приготування:

Додаємо сік з лимона. Додаємо гірчицю, мед і прянощі і розмішуємо їх до однорідної маси. Потім – вливаємо олію і збиваємо виделкою або вінчиком до однорідної маси.

Зберігати в холодильнику до 2-х днів.


День 12

Салат з обсмаженими баклажанами

  • 1 середній баклажан
  • 2 великих болгарських перця
  • 1/2 зубчик часнику
  • 3 ст.л. соку лимона
  • 1-2 ст.л оливкового масло
  • за смаком сіль
  • щіпка чорного перцю
  • гілочка базиліку
  • 1 ст.л. кунжуту

Приготування:

Баклажан нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо на оливковій олії до готовності. Вимикаємо плиту та залишаємо остигати.

Кунжут краще злегка підсушити на сухій сковороді, щоб розкрився аромат, не довше.

Перець помити, порізати на чверть кільця. Часник порізати на кружечки. Базилік рвемо руками на великі шматки.

У мисці змішуємо баклажани, перець, базилік, часник. Поливаємо оливковою олією, видавлюємо сік лимона, солимо, перчимо і все добре перемішуємо. Насипаємо в піалу і зверху посипаємо кунжутом.


День 13

Кокосові панкейки

  • 4 великих яйця
  • 1 стакан кефіру
  • 1 ч. л. ваніліну
  • 2 ст. л. кокосового масла розм’якшеного
  • 2 ст. л. меду
  • ½ склянки кокосового борошна
  • 3 ст.л кукурудзяної муки
  • 1 ч. л. соди
  • Приготування:

У мисці середніх розмірів, змішайте яйця, кефір, ванілін, масло і мед.

В окремій мисці кокосове борошно і соду. Додайте мокру суміш до сухої і змішайте їх. Дайте суміші загуснути.

Викладати невеликий ложкою на розігріту сковороду з оливковою олією.

Смажте 1-2 хвилини на слабкому вогні, поки оладок не стане золотистим. Переверніть його і смажте ще коло хвилини

Подавати з ягідним пюре


День 14

Салат з печінкою тріски

  • Печінка тріски 125 г (невелика баночка)
  • Курячі яйця – 2 шт
  • Зелена цибуля – ½ пучка
  • Огірок – 1 великий
  • Перець солодкий – 1 середній
  • Перець мелений

Приготування:

Виловите печінку тріски з масла і перекладіть в миску.

Відваріть яйця, помістіть їх в холодну воду і очистіть

Пір’я зеленої цибулі помити, висушити і дрібно нарізати.

У салатницю викласти печінку тріски, розім’яту вилкою, і яйця, розрізані на 4 частини.

Нарізати кубиками огірок, перець, смішать з салатом.

Посипати салат зеленою цибулею.

Коментарі покищо відсутні

Коментарі сайту
Коментарі facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Для даної сторінки обговорення закритіsdfsf