Що їсти, щоб схуднути: продукти-жироспалювачі

Щоб позбавитися зайвих сантиметрів на талії, одного лише спорту недостатньо. Потрібно переглянути свій раціон харчування та контролювати кількість спожитих протягом дня калорій. Ще одна корисна ідея — додати до свого меню продукти-жироспалювачі.

Механізм їхньої дії полягає в:

  • Стимуляції обміну речовин. Це продукти, які містять особливі речовини, що сприяють активізації процесів метаболізму та використання енергії. В результаті організм витрачає більше калорій і процес схуднення прискорюється.
  • «Негативній калорійності». Це доволі неоднозначний термін, з яким погоджуються не всі дієтологи. Тим не менш, існує думка про те, що на перетравлення деяких продуктів організм витрачає більше енергії, ніж вони дають нашому тілу.

Які продукти допомагають схуднути

  • Білокачанна капуста, броколі

Ймовірно, про цих помічників у боротьбі з зайвою вагою ви й самі знаєте. Всі види капусти добре очищають організм, містять багато вітамінів та корисних речовин, в тому числі й тих, що поліпшують баланс гормонів. І це при тому, що капуста дуже низькокалорійна!

  • Мигдаль

Вважається, що лише біля 40% жирів, що містяться в цих горіхах, здатні перетравитися в нашому тілі. Усі інші не розщеплюються. А це означає, що при високому рівні насичення мигдаль не залишає по собі зайвих калорій.

  • Зелений чай

Потужний ворог зайвих жирів в організмі. Він сприяє схудненню, підіймає настрій і допомагає попередити безліч захворювань.  Натуральний кофеїн у його складі прискорює обмін речовин на 15–20% і навіть бореться з вісцеральним жиром. Тобто тим, що з’являється на внутрішніх органах.

  • Кисломолочні продукти

Кефір, йогурт, домашній сир — нежирні кисломолочні продукти чудово допомагають процесу схуднення. Так відбувається завдяки вмісту особливих білків та гормону кальцитролу, що сприяє спаленню жирів.

  • Квасоля

Бобові — відмінне джерело білків, необхідних для побудови нашого тіла. При цьому для їхнього засвоєння витрачається чимало енергії — її організм бере якраз із своїх жирових запасів. Додавайте квасолю до салатів або готуйте з овочами як гарнір.

  •  Груші та яблука

Низькокалорійні та багаті клітковиною, ці фрукти є чудовим варіантом перекусу. Це дозволить вам довше відчувати насиченість і менше з’їсти.

  • Грейпфрут

Говорять, що грейпфрут — один із найактивніших жироспалювачів. Адже він має сильний жовчогінний ефект і допомагає тілу активніше спалювати жири. Тільки їсти його потрібно разом із внутрішніми білими перегородками — саме тут знаходиться найбільше корисних речовин.

Є навіть дослідження, згідно з якими ті, хто з’їдав по половинці грейпфрута щодня протягом 12 тижнів, схудли в середньому на 1,5 кг. І це без особливої дієти чи спорту!

  • Кориця

Ще один чудовий жироспалювач. Кориця допомагає зменшити рівень цукру в крові, та уповільнює процес накопичування жирових запасів. Її можна додавати до улюблених напоїв, корисних десертів тощо.

  • Малина

Окрім того, що ця ягода містить усього лиш 52 кал, плюс до цього вона ще й прискорює метаболізм та допомагає розщеплювати жири. Усе завдяки фруктовим ензимам, котрі в ній містяться. Просто з’їдайте пів склянки малини перед їжею — і це не лише зменшить апетит, але й допоможе організму побороти зайву вагу.

  • Імбир

Цей продукт дуже багатий на ефірні олії, котрі стимулюють вироблення шлункового соку, покращують травлення, прискорюють обмін речовин в тілі та роблять шкіру красивою. До речі, за схожим принципом працює також хрін.

Зверніть увагу, що ці продукти не просто спалюють жир, але й притуплюють відчуття голоду, викликаючи відчуття насичення. Саме тому вживання їх позитивно відображується і на вазі, і на загальному самопочутті. До того ж, із них можна приготувати безліч різноманітних страв.

Щоб отримати фахові поради експертів і зробити процес схуднення ще ефективнішим, долучайтеся до EVA Women Challenge! На вас чекають комплексні тренування, рекомендації по харчуванню, догляду за собою і приємні подарунки від спонсорів проекту!