Рецепти страв, які не залишать вас байдужими

Передивившись свій звичний раціон харчування, можна не тільки позбавитись від зайвої ваги, але й значно покращити самопочуття. Вам не треба відмовлятись від улюблених продуктів й дотримуватись сурової дієти. Важливо лише правильно підбирати продукти та приготувати з них неймовірні страви.

Експерт проекту у напрямку «Правильне харчування» Ірина Гудим ділиться з вами цікавими рецептами, які просто приголомшать своїм смаком.

Суп гарбузовий

Что понадобится:

Складові:

  • гарбуз — 500 гр.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • часник — 2 зуб.
  • помідор — 150 гр. (Або томати у власному соку)
  • бульйон курячий — 500 мл.
  • оливкова олія — 1 ст. л.
  • вершки 10% — 100 гр.
  • петрушка — 10 гр.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз почистити від шкірки та внутрішнього волокнистого шару. 
  2. Нарізати її невеличкими кубиками.
    ріпчасту   цибулю нарізати півкільцями, а часник — пластинками.
  3. Помідори обдати окропом, зняти шкірку і нарізати їх на кубики.
  4. У сотейник налити оливкову олія і злегка обсмажити цибулю з часником.
  5. Додати шматочки гарбуза, помідори, залити гарячим курячим бульйоном і варити до готовності гарбуза (хвилин 25).
  6. В кінці приготування влити вершки та посолити.
  7. Збити суп блендером до отримання однорідної маси.
  8. При подачі прикрасити листком петрушки та свіжо змеленим перцем

Подавать тыквенный суп можно, украсив его зеленью петрушки.

Брокколи по-польски

Складові:

  • броколі — 500гр 
  • цибуля — 1 голівка
  • часник 2-3 зубчики 
  • яйця варені — 3-4 шт 
  • петрушка — 1 пучок 
  • перець, соєвий соус за смаком 

Спосіб приготування:

Відварюємо суцвіття броколі в підсоленій воді хвилин 5 (я люблю залишати трошки аль денте). Дрібно порізану цибулю обсмажити на олії, додаємо часник, також дрібно порізаний. Через пару хвилин посипаємо подрібненою петрушкою, додаємо перець та соєвий соус. Відварюємо круто яйця, нарізаємо (не дрібно) і додаємо разом з броколі на сковорідку, перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Курка з стручковою квасолею і овочами у вершковому соусі

Складові:

  • куряче філе — 330 гр
  • стручкова квасоля (заморожена) — 200 гр 
  • морква — 150 гр 
  • цибуля порей — 100 гр 
  • часник — 1 зубчик 
  • соєвий соус — 1 ст.л. 
  • сік лимона 1/4
  • сіль, сушений трави й перець — за смаком 
  • імбир мелений — 1/2 ч.л. 
  • вершки 10% — 100 гр 
  • сирний крем типу Альметте — 20 гр 

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе нарізати соломкою, скропити соком лимона та соєвим соусом, поперчити й приправити травами (у мене Італійські трави), додати мелений імбир і вичавлений  часник, перемішати та залишити маринуватися на той час, поки нарізаються овочі. 
  2. Моркву промити, почистити та нарізати соломкою, цибулю порей порізати півкільцями або дрібніше (за бажанням), посолити цибулю і моркву за смаком. 
  3. Сливки змішати з м’яким сиром, збити трохи вінчиком і поки відставити убік. 
  4. Замариноване філе викласти на розпечену сковорідку і тушкувати під кришкою (іноді помішуючи) 4-5 хвилин, потім додати до курки стручкову квасолю, накрити кришкою й тушкувати ще 4-5 хвилин. 
  5. Додати на сковорідку цибулю й моркву, тушкувати постійно помішуючи близько 8-10 хвилин, поки морква не стане м’якою. 
  6. Влити до курки і овочів вершковий соус, перемішати та довести до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати на невеликому вогні ще хвилини 3.

Смачного!

Дієтичні сирники

400 г сиру 0% в пачках

400 г сиру 5% в пачках

Потрібно з вечора загорнути в марлю сир, покласти на друшляк і в мисочку (але дно друшляка має не діставати дна мисочки). Зверху накриваємо перегорнутим блюдцем і на нього ставимо літрову банку з водою. Таким чином отримали гніт. Це дуже важливий крок. Ми позбуваємося надлишків вологи, а отже нам не потрібно буде багато борошна й манки. Такі сирники виходять дуже ніжними. 

  • 1 яйце
  • Цедра половинки лимона
  • Дрібка солі
  • 2 ст.л. цукру
  • Ванільний цукор 1 пачка

Змішати ці складники з сиром.

1 ч. л розпушувача 

2-3 ст.л. манки перемеленої на кавомолці (щоб швидше вбирала вологу в тісті)Змішати й ці складники між собою, додати їх до тіста. Можливо вам знадобиться більше манки. Це може залежати від якості сиру. Орієнтуйтесь так. Ви повинні мати можливість набрати ложкою невелику кульку і сформувати її руками. Забагато манки зроблять сирники дуже забитими. Краще додавати потроху. Насипаємо на дощечку трохи цільнозернового борошна і формуємо сирники невисокими, щоб пропеклись.Вмикаємо середній вогонь. На пательню наливаємо зовсім трішечки олії (десь чайну ложку, не більше. можна навіть просто пензликом змастити). Обсмажуємо з двох боків сирники. Аромат буде в хаті ну дуже смачний!!! Подавати краще сирники з йогуртом та ягодами. 

Теплий салат з грушею

Складові:

  • 350-400 г курячої печінки;
  • 1-2 груші;
  • листя салату.

Спосіб приготування:

Курячу печінку промити, порізати на порційні шматочки, просушити, злегка присолити, поперчити, бажано додати пряні трави (кріп, базилік, чабер).

Груші очистити від шкірки, видалити серцевину, розрізати на тонкі пласточки.

Печінку протушкувати, часточки груші запекти на сухій сковороді, все викласти на листя салату, злегка побризкати соєвим соусом.

Смачного!