Основні проблемні зони на тілі та як з ними боротися

Досить часто жінки, які бажають схуднути, задаються питанням, чи можна позбутися зайвих сантиметрів лише у проблемних зонах, наприклад, зменшити живіт, стегна або схуднути так, щоб не зменшувалися груди. Відразу скажемо, що схуднути тільки в одній частині неможливо, адже жир спалюється рівномірно по всьому тілу. Але ми в змозі направити свої тренування у правильний бік, щоб разом з іншими опрацювати ці самі проблемні зони.

Що треба знати про локальне схуднення

  •  Вага уходить з усього тіла рівномірно

В інтернеті можна знайти дієти, котрі допомагають зменшити лише живіт або іншу проблемну ділянку. Та насправді ж при будь-якому дефіциті калорій тіло завжди худне рівномірно, тобто разом із жировими відкладеннями на животі зменшуються руки, сідниці, стегна, а загальні пропорції тіла майже не міняються. З цього можна зробити висновок —

  •  Прибрати жир лише з проблемної зони неможливо

Наприклад, коли ви качаєте прес або виконуєте вправи на скручування, укріплюються м’язи живота, вправа «вакуум» качає постуральні м’язи, котрі втягують живіт. Але ці вправи не зменшують його в розмірах.

  •  Головна проблемна зона зазвичай уходить останньою

Боки, сідниці, стегна, живіт, руки або інша ділянка тіла, де зосереджується велика частина жирових відкладень, зазвичай зберігаються до останнього, а не зменшуються у першу чергу. Локалізація жирових відкладень визначається генетикою і лишається незмінною протягом усього життя. Усвідомте це і плануйте свої тренування з огляду на цю свою особливість.

Як працювати з проблемними зонами

Якщо ви бажаєте схуднути, перш за все, подбайте про харчування та загальну фізичну активність. Ваш раціон має не лише створювати дефіцит калорій, але й бути здоровим та повноцінним. Додайте до цього спортивні навантаження для всього тіла, а також вправи, направлені на вашу проблемну зону. І тоді не лише схуднення відбуватиметься швидше, але й покращиться ваша фігура загалом і ви будете мати добре самопочуття.

  • Як схуднути в області живота? Тут допоможуть кардіо-заняття, тренування на прес. При цьому не забувайте про вправи для всього тіла та укріплення м’язового корсету.
  • Позбавитися зайвих сантиметрів в області сідниць і стегон допомагають аеробні тренування, різноманітні стрибки, балетні вправи.
  • Щоб зробити талію стрункішою та зменшити боки, зробіть акцент на інтервальних тренуваннях та аеробних навантаженнях. Обруч, скручування, нахили в бік тут мало ефективні.
  • Підтягнути руки можна за допомогою різноманітних вправ для верхньої частини тіла (з гантелями до 1 кг або пляшками з водою), а також кардіо-тренувань.
  • Схуднути і зберегти об’єм грудей, на жаль, неможливо. Оскільки вони складаються з жирової тканини, котра зменшується в процесі тренування. Так само не можна змінити й форму грудей, адже в них немає м’язів. Зате можна обрати правильне бра, щоб зберегти її.

Отже, як бачите, секрет стрункої фігури насправді простіший, аніж багато хто уявляє. Потрібно укріплювати м’язи всього тіла, додавати вправи для проблемних ділянок і правильно харчуватися.