Деякі популярні книги про дієти кажуть, що ви повинні прибрати з раціону пшеницю або клейковину, щоб стати стрункішою. Але провідні асоціації дієтологів, як і всесвітня організація здоров’я, рекомендують споживати злаки щодня, і як мінімум половина з них, повинні бути з цільного зерна.
Якщо у вас немає целіакії (непереносимості глютену) або іншої причини, щоб скорочувати кількість злаків, а також ви хочете дати своєму організму максимум користі, не виключайте зернові зі свого раціону. Цілі зерна мають всі частини початкового ядра: висівки, зародки і ендосперм у вихідних пропорціях. В очищених злаках висівки і зародки відсіваються.
Цільнозернові злаки (якщо ми купуємо комплексний продукт) повинні бути перелічені в самому початку складових на упаковці даного продукту. І не обманюйте себе хлібом, який виглядає здоровим, тому що він коричневий. Він може бути просто пофарбованим патокою або за допомогою коричневого цукру.
Як ви помітили, злаки беруть участь в групі найважливіших процесів в нашому організмі. І як тільки ми позбавляємо свій організм певних речовин, виключаючи цілу групу продуктів, так відразу можуть виникати збої у здоров’ї. Тому не варто відмовлятися від каш, тим більше, що їх калорійність досить низька і при правильній кількості від них неможливо потовстішати.
У наших розсилках — поради щодо тренувань, догляду за здоров’ям і красою. Приємні сюрпризи та безліч корисного контенту!