Любі дівчата, наш експерт у напрямку “Правильне харчування” Ірина Гудим підготувала для вас декілька рецептів, які варто приготувати. Ці страви не тільки будуть корисні для вас, але й не нашкодять фігурі.
Зранку за день до планованого сніданку:
Нут необхідно замочити на 8 годин.
Звечора:
Відварити нут хвилин 40 до готовності.
Печериці нарізати. Я люблю великі шматки, і ріжу навпіл. Обсмажити на мінімумі масла. Цибулю нарізати не надто крупно. Обсмажити також.
Болгарський перець нарізати соломкою, додати до цибулі, влити томати, добавити печериці та нут зварений.
Часник порубати дрібно, петрушку і розмарин нарізати і додати до решти.
Вранці перед сніданком викласти на сковороду приготовлену з вечора суміш, прогріти, зверху розбити яйця, накрити кришкою і протушкувати до бажаної готовності. Смачного!!!
Гранола – один з найкорисніших сніданків.
Насичує організм енергією; горіхи та сухофрукти наповнюють вітамінами і мінералами; мінімум метушні максимум смаку. Домашня гранола – це суміш вівсяних пластівців, горіхів і сухофруктів по Вашому смаку, запечена в духовці до золотистого відтінку, смачного аромату і веселого хрускоту. Домашня корисніше, бо не містить надлишок цукру і трансжирів, в ній немає дерев’яних бананів і злиплих грудок, як іноді буває в магазинній, що її не бере жоден йогурт. Її можна приготувати про запас і їсти вранці, брати на роботу в якості перекусу.
Отже, до справи:
Необхідно змішати пластівці, горіхи, насіння, сіль. Окремо трохи нагріти масло, розвести в ньому мед і цукор. Змішати між собою сухі й мокрі інгредієнти й висипати на деко, застелене пергаментним папером.
Випікати при 160 градусах 30 хвилин, періодично помішуючи (пару раз), додати подрібнені сухофрукти, перемішати, ще хвилин 10 в духовці й готово. Часу без випікання займає 10 хвилин, а запасу вистачить сніданків на 10 точно.
На грудках зробити глибокі вертикальні надрізи 3-4 шт, але не прорізаючи до кінця, щоб була основа. Грудку злегка присолити. Шпинат порізати, сир натерти на тертці, перемішати.Можна додати трохи часнику. Суміш сиру і шпинату розподілити по розрізах.
Грудки викласти в форму для запікання.
Йогурт і соєвий соус перемішати. Залити ним грудки. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 200 градусів 25 хвилин.
Спосіб приготування:
Для приготування сирної запіканки з морквою і яблуком яйця збити з цукром. Додати сир, сметану і перемішати. Морква і яблука очистити, потерти на терці. Всі інгредієнти для сирної запіканки з’єднати і перемішати.
Ємність для випікання або пароварки змастити олією (можна покласти фольгу в ємність для пароварки) і покласти туди сирну масу.
Сирну запіканку готувати в пароварці 40 хвилин або випікати в духовці до готовності (хвилин 20).
Що потрібно (2-3 порції):
Всі інгредієнти нарізати довільно і змішати. Смачного!
У наших розсилках — поради щодо тренувань, догляду за здоров’ям і красою. Приємні сюрпризи та безліч корисного контенту!