Як вибрати корисну їжу в ресторані

  • У ресторані трапезу починайте з салату з овочів, таким чином, Вам буде легше контролювати почуття голоду, та й почуття ситості прийде набагато швидше;
  • При виборі напоїв попросіть води, несолодкий чай або інші напої, які не містять цукор;
  • Бутерброд обирайте з хлібом з цільнозернового борошна;
  • Попросіть, щоб заправку до салату подали окремо, таким чином, Ви зможете додати її собі менше, ніж це зробили б на кухні. Наприклад, в МакДональдсі до салату пропонують 20 г рослинної олії, а це норма на цілий день;
  • Обираючи основне блюдо,зверніть увагу на овочі, які приготовані на пару або на грилі;
  • Намагайтеся вибирати тушковані, запечені або страви на грилі, але не смажені в олії;
  • Обирайте ресторани, в яких кожне блюдо потрібно вибирати окремо, а не систему буфета, де Ви платите і їсте все, що заманеться;

Якщо порції в ресторані виявилися занадто великими, Ви можете вибрати один з наступних варіантів:

  1. Поділіться основною стравою з другом;
  2. Якщо залишки можна остудити, то попросіть загорнути їх з собою;
  3. Якщо ж це була доставка їжі, відразу ж відкладіть або упакуйте те, що для Вас явно зайве;
  4. Виходьте з «суспільства чистих тарілок» – якщо Ви наїлися, залиште їжу на тарілці. Інакше Вам же її відпрацьовувати в спортзалі.

  • Щоб калорії не зашкалювали у Вашій страві, намагайтеся, щоб вона містила помірну кількість жиру і цукру.
  • Замовляйте страви, які не містять вершковий соус або підливу;
  • Додавайте зовсім небагато вершкового масла або зовсім цього не робіть;
  • Обирайте легкі десерти, наприклад, фрукти, желе. Або непоганий варіант, коли в кафе до кави або чаю подають маленьке печиво або цукерку і все.

Bon Appetit!

(с) Ірина Гудим – експерт у напрямку «Правильне харчування».