Малиновий чай
Приготування:
Малину пом’яти виделкою, з’єднати зі спеціями, залити окропом, настояти, остудити і готово.
Рагу з кольорової капусти
Приготування:
Заморожені овочі дістати з морозилки. Картоплю і моркву очистити і нарізати кубиками. У сотейник або сковороду налити 1-2 ст.л оливкової олії, додати картоплю і моркву. Трохи потримати під кришкою на слабкому вогні. Коли овочі стануть м’якше, додати капусту, горошок і кабачки. Посолити за смаком. Томити тримаємо під кришкою ще хвилин 10. Додати спеції: куркуму, кардамон, карі та насіння або горіхи. Через 5 хвилин зняти з плити. Страва готова. Прикрасити кропом або петрушкою.
Фалафель в духовці
Приготування:
Нут замочити на ніч, відварити до готовності (1 година), злити воду і добре просушити (вологи бути не повинно !!)
Змішати в комбайні цибулю і часник, петрушку, якщо використовуєте, потім додати решту інгредієнтів і збивати до утворення однорідної густої пасти (при необхідності додайте ще пластівців).
Далі краще поставити нутове тісто в холодильник на півгодини, щоб воно краще «зчепилося», і всі смаки перемішалися.
Вистелити форму пергаментним папером, скачати невеликі кульки і пекти хвилин 25 при 180С. На півдорозі краще перевернути на іншу сторону.
Запечене м’ясо птиці
Курка або індичка шматочками або ціла. Помити, відварити протягом 40-50 хв. Бульйон залишити для борщу. М’ясо посолити, поперчити, обмазати оливковою олією, додати спеції за смаком. Помістити в рукав для запікання. Запікати 20 хвилин при 170 °.
Борщ на нутовому бульйоні
Приготування:
Нут замочити в холодній воді на ніч. Вранці промити і залити водою 1:5. Варити на слабкому вогні хвилин 30 до напівготовності. У бульйон з нутом додати тертий буряк і картоплю. Паралельно приготувати засмажку з цибулі, моркви, томатів і спецій. З’єднати з овочами, додати капусту і вимкнути через 5 хвилин. Капуста повинна бути трохи м’якою, але хрусткою. У тарілку додати свіжий кріп або петрушку 30 г.
Цукерки із зеленої гречки
Приготування:
Гречку замочити на ніч. Вранці крупу промити і висушити на паперовому рушнику. Подрібнити в блендері з фініками і горіхами. Повинна вийти пластична маса. Зліпити з неї кульки і обваляти в кокосовій стружці. Зберігати в холодильнику до 2-х днів.
Кабачковий омлет
Приготування:
Кольорову капусту відварити в окропі 2 хвилини або на пару 5 хвилин.
Подрібнити в блендері. З’єднати з яйцями, борошном, сіллю і зеленню. Викласти суцільним млинцем на сковороду, накрити кришкою, тушкувати на середньому вогні 3 хвилини. Перевернути і довести до готовності. Зняти з вогню. Готово.
Кабачкове соте
Приготування:
Картоплю і моркву очистити. Нарізати кубиками. Скласти на сковороду, тушкувати під кришкою на середньому вогні 10 хвилин. Нарізати кабачки кубиками. Додати до овочів. Гасити ще 5-7 хвилин. Додати квасолю. Посолити, додати спеції. Зняти з вогню. Додати подрібнену зелень, арахіс.
Запечена риба в духовці
Рибу помити, посолити. Обсипати спеціями (я використовую суміш для риби). Помістити її в рукав для запікання. Залишити в холодильнику на кілька годин. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів 20-30 хвилин.
Хумус (паштет з нуту)
Приготування:
Нут замочити в холодній воді на ніч з 1 ч.л. соди. Вранці промити і залити водою 1: 3. Зварити до м’якості (хвилин 40). На дні має залишитися трохи водички. Її не зливати.
У чашу блендера скласти нут разом з бульйоном і подрібнювати до утворення пюре. Кунжут подрібнити в кавомолці і додати до нуту. Також в чашу блендера додати сіль, лимонний сік, масло, подрібнений кунжут і спеції. Ще раз подрібнити масу до однорідного стану. Перекласти в скляну тару, дати охолонути. Зберігати в холодильнику до 2-х днів.
Рагу овочеве з броколі
Приготування:
Броколі порізати на суцвіття, почистити картоплю, нарізати кубиками.
У сотейник або сковороду налити 2 ст.л оливкової олії, додати картоплю і броколі. Трохи потримати під кришкою на слабкому вогні і додати горошок. Посолити за смаком. Томити під кришкою тримаємо ще хвилин 10. Додати спеції за смаком: куркуму, кардамон, карі та насіння. Через 5 хвилин зняти з плити. Страва готова. Зверху посипати порізаною свіжою зеленню.
Вівсяне печево
Приготування:
Банан подрібнити виделкою. Змішати з ягодами, вівсянкою, насінням. Дістати насіння з лимона, подрібнити його за допомогою м’ясорубки або натерти на тертку цедру і вичавити сік, додати в вівсяно-фруктову суміш. Додати масло. Дуже добре вимішати тісто, поки воно стане липким і можна буде сформувати печиво. Сформувати печиво і випікати при 170 градусах до рум’яності.
Салат з буряка зі смаженою арахісом
Приготування:
Дрібно натираємо буряк. Капусту ріжемо дрібно і розминаємо руками, щоб пустила сік.
Заправку робимо з соєвого соусу з гірчицею, медом, корицею і оливковим маслом. Посипаємо арахісом. Готово.
Крем-суп гороховий
Приготування:
На ніч замочуємо горох. Вранці добре промиваємо.
Картоплю чистимо і нарізаємо середніми кубиками. Моркву чистимо і нарізаємо на 2-3 частини. Цибулину чистимо і розрізаємо навпіл, якщо маленька, то залишаємо цілою.
Горох варимо до напівготовності. Додаємо цибулю, картоплю, моркву. Варимо до готовності.
Додаємо сіль, спеції, пюріруємо занурювальним блендером до крему. У тарілку додаємо зелень і оливкове масло.
М’ясний варіант варимо на бульйоні з додаванням шматочків птиці. Без гороху, тільки овочі.
Овочі запечені в духовці
Для соусу:
Приготування:
Овочі і гриби помити. Лук очистити від шкірки; видалити серцевину і насіння з перцю. Нарізати всі овочі і гриби кубиками однакового розміру.
З’єднати всі інгредієнти для соусу, полити отриманою сумішшю овочі і добре перемішати. Перекласти у форму і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин, до готовності овочів.
Омлет з броколі
Приготування:
Броколі відварити в окропі 2 хвилини. Подрібнити в блендері. З’єднати з яйцями, борошном, сіллю і зеленню. Викласти суцільним млинцем на сковороду, накрити кришкою, тушкувати на середньому вогні 3 хвилини. Перевернути і довести до готовності.
Брауні
Приготування:
Кокосове молоко збити в блендері з фініками. У мисці змішати всі сухі інгредієнти. Змішати з молочною масою. Додати погашену соду. Перемішати. Повинна вийде густа паста.
Викласти в неглибоку форму. Прикрасити горішками. Випікати 25-30 хвилин при 180 ° С. Розрізати тільки після повного охолодження !!!
Кокосове молоко
1 стакан кокосової стружки залити теплою питною водою 2,5-3 склянки, збити в блендері до 5 хвилин. Процідити через марлю або дрібне сито. Зберігати в холодильнику до 2-х днів. Можна додавати в каші або робити йогурт на заквасці.
Кунжутне / мигдальне молоко
0,5 склянки мигдалю / кунжуту залити на ніч водою. Вранці промити.
Збити в блендері з теплою питною водою 2,5-3 склянки до 5 хвилин. Процідити через марлю або дрібне сито. Зберігати в холодильнику до 2-х днів. Можна додавати в каші або робити йогурт на заквасці.
Макуха використовувати в цукерки або в кашу. Можна і не проціджувати, а пити разом з м’якоттю.
Рагу «Сухий борщ»
На 2 порції:
Приготування:
Картоплю, буряк і моркву очистити. Нарізати кубиками. Розігріти сотейник з 2 ст.л оливкової олії. Додати овочі. Протушкувати під кришкою 10 хвилин. Посолити. Через 5 хвилин додати нут і спеції. Через 5 хвилин додайте зелень. Вимкнути і зняти з вогню.
У наших розсилках — поради щодо тренувань, догляду за здоров’ям і красою. Приємні сюрпризи та безліч корисного контенту!
Коментарі покищо відсутні
Для даної сторінки обговорення закритіsdfsf