Лляна каша з ягодами
Приготування:
Гречку замочити в звичайній воді на ніч. Вранці промити і осушити на ситі. Льон подрібнити на кавомолці, залити теплою водою або кокосовим молоком. Залишити на 15 хвилин настоятися.
Сиру розмочену гречку подрібнити в блендері з ягодами. Додати до суміші горіхи, нарізані кубиками яблука і льон. Перемішати. За бажанням можна додати кокосову стружку і йогурт.
Густий суп з нуту з цибулею
На 3 порції
Приготування:
Нут замочити на ніч у воді кімнатної температури. Вранці воду злити, нут промити під проточною водою. І знову залити свіжою водою. Поставити варитися на 30-40 хв. до повної готовності.
2 ст. л. рослинного масла вилити на гарячу сковороду, як масло почне кипіти — покласти в сковороду 2 зубчики часнику, нарізаних пластинками. Через 2-3 хв. викласти нашатковану цибулю. Смажити, постійно помішуючи протягом 5 хв.
Змішати цибулю і нут в одній каструлі і проварити ще 10-15 хв.
Злити воду в окремий посуд. Половину нуту і цибулі порею змішати разом з овочевим бульйоном або водою, в якій варився горох, збити блендером до гладкої, однорідної маси — це буде основа супу-пюре. На цьому етапі можна посолити бульйон і додати прянощі.
Додати в суп залишок цибулі з нутом, змішати, трохи присипати меленою паприкою і подавати на стіл.
Рагу з бобами
На 2 порції
Приготування:
Картоплю і моркву очистити. Нарізати кубиками всі овочі. Розігріти сотейник з 2 ст.л оливкової олії. Додати картоплю і моркву. Протушкувати під кришкою 10 хвилин. Додати кабачки. Посолити. Через 5 хвилин додати боби і спеції. Через 5 хвилин додати зелень. Вимкнути і зняти з вогню.
Овочі запечені в духовці
Для соусу:
Приготування:
Овочі і гриби помити. Кольорову капусту і броколі дістати з морозилки. Лук очистити від шкірки; видалити серцевину і насіння з перцю. Нарізати всі овочі і гриби кубиками однакового розміру.
З’єднати всі інгредієнти для соусу, полити отриманою сумішшю овочі і добре перемішати. Перекласти у форму і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин, до готовності овочів.
Котлетки з броколі і зеленого горошку
Приготування:
Броколі відварити 2-3 хвилини. Горошок залити окропом.
Подрібнити овочі з часником в блендері з S-образним лезом до консистенції дрібної крихти (зовсім гладка маса не потрібна), солимо, додаємо борошно і ліпимо 3 котлетки. Обсмажуємо на повільному вогні по 3 хвилини з кожного боку. Можна запекти в формі для кексів.
В ідеалі подавати з соусом з кеш’ю.
Соус із кеш’ю
Приготування:
Замочіть горіхи на ніч або хоча б на кілька годин, після злийте воду і промийте їх під проточною водою.
Перекладіть всі інгредієнти в блендер і змішайте до гладкої кремовою маси. За необхідності, додайте додаткову кількість води. Важливо не перестаратися, адже маса повинна залишитися густою. Такий соус можна зберігати в холодильнику до трьох днів.
Кабачковий омлет
Приготування:
Кабачок натерти на середній тертці. З’єднати з яйцями, борошном, сіллю і зеленню. Викласти суцільним млинцем на сковороду, накрити кришкою, тушкувати на середньому вогні 3 хвилини. Перевернути і довести до готовності. Зняти з вогню. Готово.
Корисний сирок
Приготування:
Гречку замочити на ніч, а вранці добре промити від слизу.
Фініки промити.
Пюріровати в блендері гречку, шпинат, фініки (фрукти), лимонний сік. Можна прикрасити ягодами, горіхами.
Рагу нутом і броколі
На 2 порції
Приготування:
Картоплю і моркву очистити. Нарізати кубиками всі овочі. Розігріти сотейник з 2 ст.л оливкової олії. Додати картоплю і моркву. Протушкувати під кришкою 10 хвилин. Додати броколі. Посолити. Через 5 хвилин додати нут і спеції. Через 5 хвилин додати зелень. Вимкнути і зняти з вогню.
Нутелла
Приготування:
Нут замочити на ніч, фініки – на декілька годин. Якщо фініки м’які достатньо їх просто помити.
Горішки підсушити в духовці і подрібнити. Можна в кавомолці.
Відварити нут до готовності із зірочками бад’яна і з паличкою кориці.
Воду злити. Прянощі вийняти.
Додати всі інгредієнти, крім горіхів.
Все добре пюрировати блендером, трохи підливаючи рідини з варіння нуту.
Додати горішки. Перемішати. Готово.
Зберігати в холодильнику д 2-х днів. Їсти на десерт після сніданку і обіду.
Вечеря
«Плов» із кольорової капусти з куркумою
Приготування:
Кольорову капусту промити. Розібрати на суцвіття, натерти на крупній тертці в дрібну крихту.
Цибулю і часник нарізати на дрібні кубики. Обсмажити на рослинному маслі до золотого кольору. Додати крихту з кольорової капусти, куркуму, корицю.
Ретельно змішати. Накрити кришкою і тушкувати протягом 5 хв. Потім відкрити кришку, трохи підсушити капусту, додати сіль і червоний перець за смаком.
Викласти на блюдо, присипати зверху подрібненими гарбузовим насінням.
Соус «Песто» адаптація до марафону
Приготування:
Зелень ретельно подрібнюється в блендері з горіхами і рослинним маслом. Можна додати трохи води, якщо суміш занадто густа. Змішуємо з прянощами — і на стіл!
Песто і хумус подаються з довгими шматочками різаної морквиною, стеблових селерою і буряком. Ними — зачерпуємо і насолоджуємося. Або – можна додати до салату / плову! Як завгодно — все одно смачно ДУЖЕ!
Роли з хумусом
Приготування:
Розподілити хумус по листу норі, викласти овочі і зелень, щільно загорнути і нарізати.
Буряк з горіхами
На 2 порції
Приготування:
Буряк і моркву дрібно натираємо. Яблука (кислих сортів) дрібно ріжемо. Все разом кидаємо в блюдо.
Додаємо в овочі суміш гірчиці з оливковою олією (за смаком). Кидаємо подрібнені волоські горіхи, прянощі і перемішуємо. Збризкуємо лимонним соком.
Ікра з Чіа
Приготування:
Змішати воду і соєвий соус. Додати насіння чіа і дати їм набрякнути (15 хвилин). В цей час подрібнити водорості в кавомолці або в блендері.
Стиглий авокадо подрібнити виделкою. Змішати всі інгредієнти і готово.
Робити бутерброди з огірками / перцем / листям салату.
Лобіо
Приготування:
Замочуємо на ніч квасолю. Вранці моєму в декількох водах, заливаємо окропом і ставимо на вогонь. Варимо годину-півтори на невеликому вогні.
Морква, цибуля, буряк крупно натираємо або дрібно ріжемо, закидаємо на сковороду з попередньо розігрітою оливковою олією і тушкуємо під кришкою до напівготовності.
Готуємо заправку для квасолі. Потім — змішуємо квасолю з заправкою і подаємо на стіл.
Козинаки сирі
Приготування:
Горіхів можна брати менше. Насіння і горіхи скласти в блендер і подрібнити. Перекласти суміш у велику миску і додати мед. Все добре перемішати, додати спеції і розподілити по пергаменту. Поставити в холодильник на ніч. Вранці дістати, нарізати на шматочки.
Салат з нутом
Приготування:
Нут замочити на ніч. Вранці промити. Відварити до м’якості. Овочі нарізати. З’єднати з нутом.
Рис з овочами
На 2 порції
Приготування:
У сотейник / глибоку сковороду / додаємо масло, розім’яти й виделкою або нарізаний тофу, нарізані соломкою овочі
Додаємо воду, соєвий соус, пару столових ложок томатної пасти або свіжі нарізані помідори
Спеції, сіль (якщо немає соєвого соусу), зелень
Поки гасяться овочі з тофу, відварюємо рис
Все перемішуємо, даємо постояти хвилин 10 і насолоджуємося!
Час приготування — близько 15 хвилин!
Салат з червоною рибою
Приготування:
Рибу помити. Розрізати на невеликі брусочки.
Соєвий соус вилити на сковорідку, додати цукор. Розмішати до розчинення цукру.
Отриману суміш вилити на рибу, щоб вона промаринувалося в ній 10-15 хвилин.
Після цього рибку обсмажуємо на сухій сковороді до рум’яності.
Рвемо листя салату і викладаємо на блюдо.
Ріжемо огірок кубиками. Посипаємо цедрою і чорним перцем. Зверху викладаємо рибку.
Змішуємо лимонний сік з оливковою олією і поливаємо салат. ГОТОВИЙ!
У наших розсилках — поради щодо тренувань, догляду за здоров’ям і красою. Приємні сюрпризи та безліч корисного контенту!
Коментарі покищо відсутні
Для даної сторінки обговорення закритіsdfsf