Хумус (паштет з нуту)
Інгредієнти:
Приготування:
Нут замочити в холодній воді на ніч з 1 ч.л. соди. Вранці промити і залити водою 1: 3. Зварити до м’якості (хвилин 40). На дні має залишитися трохи водички. Її не зливати.
У чашу блендера скласти нут разом з бульйоном і подрібнювати до утворення пюре. Кунжут подрібнити в кавомолці і додати до нуту. Також в чашу блендера додати сіль, лимонний сік, масло, подрібнений кунжут і спеції. Ще раз подрібнити масу до однорідного стану. Перекласти в скляну тару, дати охолонути. Зберігати в холодильнику до 2-х днів.
Салат з авокадо і помідорами
Інгредієнти:
Приготування:
Помідори і авокадо нарізати кубиками. Скропити авокадо лимонним соком.
Всі компоненти з’єднати разом, посолити, додати масло, перемішати.
Запечена риба в духовці
Рибу помити, посолити. Обсипати спеціями (я використовую суміш для риби). Помістити її в рукав для запікання. Залишити в холодильнику на кілька годин. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів 20-30 хвилин.
Кабачкове рагу з арахісом
Інгредієнти на 2-3 порції:
Приготування:
Картоплю і моркву очистити. Нарізати кубиками. Розігріти сотейник з 2 ст.л оливкової олії. Додати картоплю і моркву. Протушкувати під кришкою 10 хвилин. Додати нарізані кубиками кабачки. Посолити. Через 5 хвилин додати квасолю і спеції. Через 2 хвилини зелень і арахіс. Вимкнути і зняти з вогню.
Лляна каша з ягодами
Інгредієнти:
Приготування:
Гречку замочити в звичайній воді на ніч. Вранці промити і осушити на ситі. Льон подрібнити на кавомолці, залити теплою водою або кокосовим молоком. Залишити на 15 хвилин настоятися.
Сиру розмочену гречку подрібнити в блендері з ягодами. Додати до суміші горіхи, нарізані кубиками фрукти і льон. Перемішати. За бажанням можна додати кокосову стружку і йогурт.
Запечений птах
Курка або індичка шматочками або ціла. Помити, відварити протягом 40-50 хв. Бульйон залишити для борщу. М’ясо посолити, поперчити, змастити оливковою олією, додати спеції за смаком. Помістити в рукав для запікання. Запікати 20 хвилин при 170 °.
Легкий салат з огірка з м’ятою
Інгредієнти:
Приготування:
Огірок нарізаємо кружечками. М’яту рвемо руками, додаємо до огірку.
Заправляємо салат сумішшю масла і лимонного соку.
За бажанням можна додати цибулю, сіль і перець.
Паштет з баклажан з сочевицею
Інгредієнти:
Приготування:
Горіхи замочити на ніч. Якщо будете додавати арахіс, трохи його пожарите до рум’яності.
Сочевицю замочити на пару годин. Воду злити і додати чисту в співвідношенні 1:1,5. Варимо сочевицю 10 хвилин. Вода повинна повністю википіти.
В цей час баклажани миємо, ріжемо навпіл і запікаємо в духовці до м’якості. Поки вони теплі, ложкою дістаємо м’якоть і відправляємо в блендер. Туди ж додаємо сочевицю, горіхи, олія та спеції. Все подрібнюємо і готово.
Кабачковий омлет
Інгредієнти:
Приготування:
Кабачок натерти на середній тертці. З’єднати з яйцями, борошном, сіллю і зеленню. Викласти суцільним млинцем на сковороду, накрити кришкою, тушкувати на середньому вогні 3 хвилини. Перевернути і довести до готовності. Зняти з вогню. Готово.
Салат з буряка, капусти і смаженого арахісу
Інгредієнти:
Приготування:
Дрібно натираємо буряк. Капусту ріжемо дрібно і розминаємо руками, щоб пустила сік.
Заправку робимо з соєвого соусу з гірчицею, медом, корицею і оливкового маслом. Посипаємо арахісом. Готово.
Фалафель в духовці
Інгредієнти:
Приготування:
Нут замочити на ніч, відварити до готовності (1 година), злити воду і добре просушити (вологи бути не повинно !!)
Змішати в комбайні цибулю і часник, петрушку, якщо використовуєте, потім додати решту інгредієнтів і збивати до утворення однорідної густої пасти.
Далі краще поставити нутове тісто в холодильник на півгодини, щоб воно краще «зчепилося», і всі смаки перемішалися.
Вистелити деко пергаментним папером, скачати невеликі кульки і запікати хвилин 25 при 180 градусах. На півдорозі краще перевернути на іншу сторону.
Крем-суп гороховий
Ігредієнти:
Приготування:
На ніч замочуємо горох. Вранці добре промиваємо.
Картоплю чистимо і нарізаємо середніми кубиками. Моркву чистимо і нарізаємо на 2-3 частини. Цибулину чистимо і розрізаємо навпіл, якщо маленька, то залишаємо цілою.
Горох варимо до напівготовності. Додаємо цибулю, картоплю, моркву. Варимо до готовності.
Додаємо сіль, спеції, пюріруємо занурювальним блендером до кремоподібого стану.
У тарілку додаємо зелень і оливкове масло.
Нут з помідорами
Інгредієнти:
Приготування:
Нут залити теплою водою і залишити на ніч, можна додати ½ ч.л соди. Так він швидше звариться і буде м’якше.
Злити воду, залити свіжу, щоб вода покривала нут на 2 пальця зверху. Відварити до готовності, приблизно, протягом 30-45 хв. Нут повинен вийти дуже м’яким.
Кабачки нарізати кубиками.
Цибулю і часник дрібно нашаткувати.
На оливковій олії обсмажити цибулю і часник до напівготовності, потім додати кабачок, через 5 хвилин помідори і тушкувати 5-7 хв.
Додати часник, спеції і зняти з вогню.
Змішати нут з тушкованими овочами і збити до густої однорідної маси. Додати прянощі.
Можна не збивати, а їсти як рагу.
Вівсяне печиво
Інгредієнти:
Приготування:
Фініки/курагу подрібнити в комбайні, м’ясорубці або ножем.
Змішати з ягодами, вівсянкою, насінням.
Дістати насіння з лимона, подрібнити його за допомогою м’ясорубки або натерти на тертку цедру і вичавити сік, додати в вівсяно-фруктову суміш.
Додати масло.
Дуже добре вимішати тісто, поки воно стане липким і можна буде сформувати печиво. Якщо не виходить, можна додати кілька ложок води.
Сформувати печиво і випікати при 170 градусах до рум’яності.
У наших розсилках — поради щодо тренувань, догляду за здоров’ям і красою. Приємні сюрпризи та безліч корисного контенту!
Коментарі покищо відсутні
Для даної сторінки обговорення закритіsdfsf