Знадобиться:
• 300 г печінки птиці;
• Перець солодкий 2 шт;
• Спеції, сіль за смаком.
Печінку добре промити, порізати на великі брусочки, протушкувати зі спеціями під кришкою на повільному вогні, підливаючи воду.
У перці дістати серцевину. Не різати. Покласти на пергамент і запекти в духовці в цілому вигляді до м’якості. Можна також підливати воду на деко.
Дістати перці з духовки і почекати до повного охолодження, порізати на смужки і почистити від плівочок. Плівки повинні добре відходити.
Берете смужку, кладете всередину шматочок печінки і завертаєте в рулетик. Можна скріпити шпажкою або зубочисткою.
Знадобиться:
• 1/2 скл. замоченого насіння соняшнику;
• 1/2 скл. насіння льону;
• 1/2 скл. гарбузового насіння;
• 2 ст. ложки кунжуту;
• 1/2 скл. волоських горіхів;
• 1/4 скл. меду;
• 1/2 чайної ложки меленої кориці або інших спецій за смаком;
• Лімонний сік 2-3 ст.л.
Горіхів можна брати менше. Насіння і горіхи скласти в блендер і подрібнити. Перекласти суміш у велику миску і додати мед. Все добре перемішати, додати спеції і розподілити по пергаменту. Поставити в холодильник на ніч. Вранці дістати, нарізати на шматочки.
Знадобиться:
• Кольорова капуста — 300 г (можна заморожену);
• 1-2 зубчики часнику;
• Цибуля ріпчаста — 100 г;
• Жменя насіння гарбуза (3-4 ст.л);
• 1/4 ч. л. меленої кориці;
• 1/4 ч. л. меленого кардамону;
• 1/2 ч. Л. куркуми;
• оливкова олія — 2 ст. ложки — 30 г;
• сіль, червоний перець за бажанням.
Кольорову капусту промити. Розібрати на суцвіття, натерти на крупній тертці в дрібну крихту.
Цибулю і часник нарізати на дрібні кубики. Обсмажити на рослинному маслі до золотого кольору. Додати крихту з кольорової капусти, куркуму, корицю.
Ретельно змішати. Накрити кришкою і тушкувати протягом 5 хв. Потім відкрити кришку, трохи підсушити капусту, додати сіль і червоний перець за смаком.
Викласти на блюдо, присипати зверху подрібненим гарбузовим насінням.
Знадобиться:
• Ароматна зелень (базилік, але підійдуть і петрушка з кропом) — 250 г.;
• Горіхи (волоський, смажений арахіс або фундук) — 100 г.;
• Оливкова олія — 2 ст.л.;
• Сушений базилік — 1 ч.л.;
• Сушений орегано — 1 ч.л.;
• Чорний перець — 1 4 ч.л.
Зелень ретельно подрібнюється в блендері з горіхами і рослинним маслом. Можна додати трохи води, якщо суміш занадто густа. Змішуємо з прянощами — і на стіл!
Песто і хумус подаються з довгими шматочками різаної морквини, стебловою селерою і буряком. Ними — зачерпуєте їсте. Або — можна до салату / плову додавати! Як завгодно — все одно смачно ДУЖЕ!
На 2 порції знадобиться:
• Заморожена броколі — 200 г;
• Заморожений шпинат — 3 брусочки;
• Яйця — 3-4 шт;
• Заморожений зелений горошок — 200 г;
• Кукурудзяне борошно — 2 ст.л;
• Карі — 1 ч.л;
• Сіль 1/3 ч.л;
Броколі і шпинат дістати з холодильника. Розморозити до напівм’якості. Броколі нарізати кубиками. Зелений горошок обдати окропом, залишити, щоб стекла рідина.
Яйця збити виделкою з сіллю і спеціями. Додати борошно і овочі.
Викласти в форму для запікання на пергамент. Запікати в духовці при середній температурі 20-30 хвилин.
Смачного!
Знадобиться:
• 3 ст.л. насіння чіа;
• 2 ст.л. соєвого соусу;
• 1 ст.л. лляної олії;
• 2 ст.л. водоростей вакаме або норі (подрібнених в блендері або кавомолці);
• 5 ст.л. води очищеної;
• ½ авокадо (за бажанням).
Змішати воду і соєвий соус. Додати насіння чіа і дати їм набрякнути (15 хвилин). В цей час подрібнити водорості в кавомолці або в блендері.
Стиглий авокадо подрібнити виделкою. Змішати всі інгредієнти і готово.
Робити бутерброди з огірками / перцем / листям салату.
Знадобиться:
• Квасоля суха біла або червона 100 г (можна замінити консервованою);
• Морква 100 г;
• Буряк 100 г;
• Цибуля ріпчаста 100 г;
• Оливкова олія 3 ст.л.;
• Тертий лавровий лист 1 4 ч.л.;
• Мелений коріандр 1 4 ч.л.
Замочуємо на ніч квасолю. Вранці промиваємо декілька разів, заливаємо окропом і ставимо на вогонь. Варимо годину-півтори на невеликому вогні.
Морква, цибуля, буряк крупно натираємо або дрібно ріжемо, закидаємо на сковороду з попередньо розігрітою оливковою олією і тушкуємо під кришкою до напівготовності.
Готуємо заправку для квасолі. Потім — змішуємо квасолю з заправкою і подаємо на стіл.
Знадобиться:
• 1/2 склянки пшона (замоченого з вечора);
• Очищений буряк 150 г;
• Очищена морква 150 г;
• 1/4 ч. л. меленого запашного перцю;
• 1/4 ч. л. меленого коріандру;
• Оливкова олія 1 столова ложка;
• 2 шт. гвоздики.
• 1 лавровий лист;
• Пряна зелень (петрушка / кріп) 1/3 пучка;
Буряк і моркву очистити від шкірки, порізати на кубики 1 см.
Пшоно промити під проточною водою, додати 3 4 склянки води. Додати моркву і буряк, проварити 15 хв. Додати всі прянощі і масло, перемішати, проварити ще 5 хв. Укутати каструлю рушником і залишити набухати.
Через 10-20 хв можна подавати до столу. На тарілку додати різану пряну зелень (кріп / петрушка / рукола).
Знадобиться:
• Салат латук або ромен (або будь-який інший) — 80 г;
• Яблуко — 80 г;
• Буряк сирий — 150 г;
• Горох зелений морожений — 100 г;
• Петрушка — 50 г;
• Лимон;
• Гірчиця 1 2 чайної ложки;
• Мед 1 2 чайної ложки;
• Імбир (корінь) — 10 г;
• Оливкова олія 2 столові ложки — 30 г;
• Лляна олія 1 чайна ложка — 5 г.
Вичавіть лимонний сік в чисту банку. Додайте в три рази більше оливкової і лляної олії по відношенню до лимонному соку, гірчицю, приправити сіллю і збийте виделкою до однорідної маси.
Морожений зелений горошок ошпарити окропом і дати стекти воді.
Яблука наріжте кубиками по 1 см, збризніть відразу лимонним соком, щоб вони не темніли.
Змішайте з крупно нарізаним салатом, дрібно нарізаною петрушкою, горошком, нарізаними яблуками і дрібно натертим буряком. Перемішайте, додайте соус, знову перемішайте і подавайте до столу.
Знадобиться:
• 1 стакан нуту;
• 4 ст.л. кероби або какао;
• 10 фініків;
• 1 стакан волоських горіхів;
• 3 ст.л. кокосового масла;
• 2 зірки бодяну;
• паличка кориці;
Нут замочити на ніч. Фініки — на пару годин.
Горішки підсушити в духовці і подрібнити. Можна в кавомолці.
Відварити нут до готовності із зірочками бодяну і з паличкою кориці.
Воду злити. Прянощі вийняти.
Додати всі інгредієнти, крім горіхів.
Все добре пюрировати блендером, трохи підливаючи рідини з варіння нуту.
Додати горішки. Перемішати. Готово.
Зберігати в холодильнику до 2-х днів. Їсти на десерт після сніданку і обіду.
Знадобиться:
• Кольорова капуста (можна заморожену) — 300 г;
• Червоний перець солодкий — 1 шт;
• 200 г грибів;
• 1 червона цибулина;
• 200 г суцвіть броколі (можна заморожену);
Для соусу:
• 1-2 зубчики тонко нарізаного часнику;
• 2 ст.л. оливкового масла;
• 1 ч.л. італійських трав;
• сіль;
• мелений перець;
• 1 ст.л. лимонного соку.
Овочі і гриби помити. Кольорову капусту і броколі дістати з морозилки. Лук очистити від шкірки; видалити серцевину і насіння з перцю. Нарізати всі овочі і гриби кубиками однакового розміру.
З’єднати всі інгредієнти для соусу, полити отриманою сумішшю овочі і добре перемішати. Перекласти у жароміцних форму і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин, до готовності овочів.
Знадобиться:
• 0,7 — 1 склянка маку;
• Фініки 7 штук середніх;
• Кокосова стружка 50-70 г;
• Горіх волоський 5-6 штук;
• Куркума, кориця, кардамон за смаком.
Мак замочити в гарячій воді на ніч. Вранці воду злити, акуратно промити і злити воду. Подрібнити в блендері з фініками, горіхами і кокосовою стружкою. Повинна вийти пластична маса. Зліпити з неї кульки і обваляти в кокосовій стружці.
Зберігати в холодильнику до 2-х днів.
На 3 порції знадобиться:
• Сухий нут 150 г;
• 1-2 зубчики часнику;
• Цибуля ріпчаста 100 г;
• Цибуля порей;
• Оливкова олія 2 столові ложки;
• 1/4 ч. л. меленої кориці;
• 1/4 ч. л. меленого запашного перцю;
• 1/2 ч. л. куркуми;
• 1 ч. л. меленої паприки.
Нут замочити на ніч у воді кімнатної температури. Вранці воду злити, нут промити під проточною водою. І знову залити свіжою водою. Поставити варитися на 30-40 хв. до повної готовності.
2 ст. л. рослинного масла вилити на гарячу сковороду, як масло почне кипіти — покласти в сковороду 2 зубчики часнику, нарізаних пластинками. Через 2-3 хв. викласти нашатковану цибулю. Смажити, постійно помішуючи протягом 5 хв.
Змішати цибулю і нут в одній каструлі і проварити ще 10-15 хв.
Злити воду в окремий посуд. Половину нуту і цибулю порей змішати разом з овочевим бульйоном або водою, в якій варився нут, збити блендером до гладкої, однорідної маси — це буде основа супу-пюре. На цьому етапі можна посолити бульйон і додати прянощі.
Додати в суп залишок цибулі з нутом, змішати, трохи присипати меленою паприкою і можна подавати на стіл.
На 2 порції знадобиться:
• Буряк солодкий 200 г;
• Морква 100 г;
• Яблука 100 г;
• Гірчиця 1 4 ч.л.;
• Оливкова олія 2 ст.л.;
• Горіх волоський очищений 70 г;
• Мелений запашний перець 1 4 ч.л.;
• Лимонний сік 1 ст.л.
Буряк і моркву дрібно натираємо на терці. Яблука (кислих сортів) дрібно ріжемо. Все разом кидаємо в блюдо.
Додаємо в овочі суміш гірчиці з оливковою олією (за смаком). Кидаємо подрібнені волоські горіхи, прянощі і перемішуємо. Збризгуємо лимонним соком.
У наших розсилках — поради щодо тренувань, догляду за здоров’ям і красою. Приємні сюрпризи та безліч корисного контенту!