Експерт з дієтології проекту EVA WOMEN CHALLENGE підготувала для вас корисні та смачнющі страви, які ви обо’язково повинні спробувати!
Складові:
Приготування
Баклажани вимити та нарізати соломкою та скласти їх в миску, трохи посипати сіллю і залишити на 20-30 хвилин.
Баклажани промити від солі, відкинути на друшляк і обсушити.
У сковороді розігріти мінімум масла, викласти баклажани і смажити на середньому вогні, 8-10 хвилин до золотистого кольору й м’якості (або можна запекти в духовці), періодично помішуючи. Злегка посолити за смаком.
Приготувати томатний соус. Помідори вимити й нарізати кубиками (за бажанням, можна зняти шкірку).
Порада. Щоб з помідорів було легше знімати шкірку, потрібно зробити на кожному з них хрестоподібний надріз з боку плодоніжки, опустити помідори в окріп на 1-2 хвилини. Потім перекласти їх у холодну воду і зняти шкірку.
Лук очистити та нарізати чверть кільцями або маленькими кубиками.
Часник очистити та дрібно порубати.
У сковороді розігріти оливкову чи рослинну олію (також мінімум), викласти цибулю, трохи посолити і обсмажити на середньому вогні до приємного золотистого кольору.
До обсмаженої цибулі викласти помідори, додати трохи солі.
Довести до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати 10 хвилин, періодично помішуючи (якщо додавали гострий перець, в кінці гасіння його потрібно видалити з соусу).
У великій кількості киплячої, підсоленої води відварити пасту 8 хвилин (або дотримуючись інструкції на упаковці).
Зелень базиліка вимити, обсушити і порубати.
Додати третю частину рубленого базиліка в соус (залишився базилік відкласти).
Перемішати і готувати ще близько 5-7 хвилин. Соус довести до смаку, при необхідності, додавши сіль і спеції.
Баклажани з’єднати з соусом. Перемішати і прогріти 2-3 хвилини. Додати залишилося рубаний базилік і часник. Об’єднуйте з пастою і можна насолоджуватися.
Складові:
Приготування:
Збити в міксері або блендері сир (якщо його попередньо перетерти через сито, текстура вийде ніжна), манку, цукор, жовтки, дрібка солі, лимонний сік, цедру і ванілін. Окремо збити білки до пишної міцної піни. Акуратно лопаткою ввести білок в сирну масу. Викласти в попередньо змащену форму. Випікати при 180°С 30 хвилин.
Смачного!
Складові:
Приготування:
Розрізаємо кожен уздовж на тонкі пластини 0,5-0,8 см, але не до кінця. Щоб можна було розгорнути наш овоч віялом. Посипаємо щедро сіллю і залишаємо хв. на 15. Потім промиваємо від солі і просушуємо на рушнику.
Тим часом ріжемо помідори кружечками, цибулю півкільцями і сир пластинами, готуємо зелень.
Фаршируємо кожен розріз баклажана помідором, цибулею, листочками базиліку і прокладаємо кожен розріз скибочками сиру. Укладаємо нашу красу в деко і будемо запікати. Зверху можна трохи полити олією. Випікаємо при 200°С 30-40 хвилин.
Смачного!
Це один з найкорисніших варіантів сніданку, для приготування якого знадобиться мінімум часу. Ви зможете наситити організм енергією та поживними речовинами, які так потрібні нам протягом дня. Приготовлена гранола в домашніх умовах буде набагато корисніша за ту, що можна придбати в магазині. Тож давайте разом зробимо собі корисний та смачний сніданок.
Складові:
Приготування:
Змішайте сіль, горіхи, насіння та пластівці. Окремо трохи підігрійте олію та розчиніть в ній мед й цукор. Поєднайте отриманні суміші та викладіть їх на деко та випікайте при 160°С півгодини, перемішуючи декілька разів. Після чого додаємо подрібнені сухофрукти, все ще раз перемішуємо і залишаємо у духовці ще на 10 хвилин. Після чого дайте страві охолонути й можна коштувати.
Смачного!
Складові:
Приготування:
Баклажани, цукіні і перець помити, висушити і запекти в духовці порізавши на половинки.
Гострий перчик очистити від насіння, промити під холодною водою і нарізати дрібною соломкой. Подрібніть промиту і висушену зелень і часник. Лук порізати і залити в мисочці на 10 хв. лимонним соком. Помідорка порізати кубиками.
Запечені гарячі овочі на кілька хвилин прикрити кришкою, рушником або поліетиленом (як Вам більше подобається). Аккуратно і швидко почистити (намагаємося донести блюдо до столу в теплому вигляді). Нарізати на великі квадратики. З’єднати з іншими (вже підготовленими) овочами і зеленью. Посоліть, полити маслом. І швиденько за стіл!
Смачного!!!
Складові:
Приготування:
З вечора можна зробити заготовку. Обсмажити дрібно нарізані цибулю і часник, додати дрібно нарізаний перець, а також очищені і нарізані шматочками помідори.
Сіль, перець і приправи – за смаком. Тушкувати 15 хвилин.
Вранці викладаємо на пательню соус овочевий. Зробити поглиблення в овочах і вбити туди яйця (жовток повинен залишитися цілим).
Накрити кришкою. Готово, коли жовток затвердіє. Посипати зеленню. Смачного сніданку!
Складові:
Приготування:
Філе куряче відбийте до товщини 1-2 см. Нагрійте сковороду-гриль, змажте трохи олією, покладіть на неї філе і готуйте на середньому вогні доки не приготуються повністю.
Готове філе наріжте тонкими скибочками, тримайте в теплому місці. У баклажанів відріжте кінчики з двох сторін, наріжте на тонкі скибочки уздовж. Злегка збризніть їх оливковою олією. Готуйте на гриль сковороді з двох сторін до появи характерних смужок і м`якості. Помідори наріжте тонкими скибочками. Починаємо збирати мільфей. Це тепла закуска, тому баклажани і курка повинні бути теплими (або гарячими).
Викладайте шарами скибочку баклажанів, помідорів і курки, промазуючи соусом песто. Одного курячого філе вистачить на два таких мільфея. Змащуйте їх зверху соусом песто і можна подавати.
Беремо зручну сковороду з антипригарним покриттям.
Заздалегідь готуємо лопатку і вилку, так як процес приготування швидкий і безперервний.
Нагріваємо сковороду, змащуємо маслом (краще пензликом). У розігріту сковороду наливаємо третину омлетной суміші (2 яйця + 50 г молока). Викладаємо трохи сиру з зеленню и тоненькі пластини томатів посередині широкою смугою. Коли суміш схопиться, починаємо лопаткою загортати омлет в рулет, досить трьох витків (може трохи рватися, але то не страшно, вся ця краса опиниться в середині). І залишаємо рулет на краю сковороди.
Далі наливаємо ще половину суміші. Вогонь не сильний. Коли схопиться омлет, загорнути в нього вже готовий рулет. Цей рулетик знову залишити на краю сковороди і налити залишки омлетной суміші. І знову рулет загорнути в омлет.
Смачного!
Складові:
Приготування:
Закип’ятити воду, посолити, закинути варитися спагетті.
Курячі грудки посипати сумішшю з солі, перцю, орегано і базиліка. Розігріти сковорідку, додати трохи масла і обсмажити шматочки курки до готовності (3-4 хвилини). Трохи остудити і порізати на кубики.
Коли спагетті відварилися, злити воду, залишивши приблизно 2/3 склянки рідини, в якій варилися спагетті.
У той час, як вариться спагетті, на сковороді з маслом обсмажити до золотистого кольору часник, додати помідори і зменшити вогонь, тушкувати 3-4 хвилини, додати спагетті і трохи рідини (яку ми залишили після варіння спагетті) до бажаної консистенції. Додати курку і свіжий порізаний базилік, перемішати і відразу подавати з тертим сиром.
У наших розсилках — поради щодо тренувань, догляду за здоров’ям і красою. Приємні сюрпризи та безліч корисного контенту!