Як вийти з режиму “відпустка”

Ви побували у відпустці під назвою «Мрія», насолоджувалися чудовою погодою, ледачими днями в басейні, веселилися з сім’єю і друзями, і звичайно ж було багато смачних страв, закусок і напоїв. Але тепер ви повернулися додому і виявили, що мрія перетворюється на нічний кошмар, починаючи з моменту, коли ви зробили крок на ваги.

Вам потрібен план відновлення після відпустки, щоб переконатися, що ви більше не набираєте вагу, а також скинути зайве якомога швидше.

Ось ТОП-7 методів, як повернутися до правильного харчування від дієтолога Ірини Гудим:

Підготуйте запаси

Після повернення додому, ви втомилися після перельоту, зайняті розпакуванням багажу і організацією прання року і вечеря, ймовірно, остання річ, на ваш погляд, до якої не доходять руки. Але коли в холодильнику порожньо, рука зі швидкістю світла тягнеться зателефонувати в сусідню піцерію. Замість цього залиште ключ комусь з друзів або родичів і попросіть купити найнеобхідніші базові продукти в день, коли ви повернетеся (у відповідь можна пообіцяти ту ж послугу, коли ті поїдуть у відпустку!).

Геть з очей

Швидше за все ви (або ваші діти) купили смачні солодощі під час відпочинку: коробки цукерок, печиво, льодяники і шоколад – це все прекрасні маленькі сувеніри з відпустки. Проте додаткові кілька сантиметрів на талії не настільки прекрасні !  Сховайте частування з поля зору, принаймні протягом тижня або двох.  Ще одним варіант – взяти цю коробку відпускних солодощів на роботу чи віддати дитині в школу і роздати оточуючим. Таким чином можна розділити задоволення від відпустки з ближніми.

Вихід з режиму «відпустка»

Повертайтеся до звичайного способу життя після відпустки якомога швидше. Можливо, час заштовхати себе знову на звичайне тренування прямо в понеділок або нагадати сім’ї, що не варто їсти піцу і пасту кожен день.

Їжте багато фруктів і овочів

харчування

Повернення до основ здорового харчування завжди допомагає. Відмінним варіантом будуть легкі та прості страви, що включають багато фруктів і овочів. Якщо у вас виникають проблеми з травленням в результаті зміни звичайного харчування під час вашої відпустки, додаткова доза фруктів і овочів поліпшить цю ситуацію.

Приготуйте щось з нових продуктів

Цілком ймовірно, що ви під час відпустки спробували кілька нових продуктів або цілі страви.  Вам щось сподобалося ? Чому б не взяти книгу рецептів і не спробувати відтворити їх у себе вдома. Деякі страви, можливо, буде потрібно адаптувати, щоб зробити їх трохи здоровіше, але, можливо, ви для себе відкриєте щось дуже смачне і при цьому здорове.

Розширення спектру продуктів, які ви їсте – вигідно, адже це допомагає вам отримати багато поживних речовин у вашому раціоні для оптимального здоров’я і гарантує, що ви отримаєте різноманітність і вам не набридне. Крім того кожний раз, коли ви готуєте свою  нову страву, ви будете пам’ятати про чудовий відпочинок.

Продовжуйте нові захоплення, особливо якщо це додаткова фізичне навантаження

Відпустка – це відмінний шанс спробувати щось нове. Може бути, вам завжди хотілось кататися на водних лижах, навчитися грати в теніс, піти на кенгу-джампінг або плавати щоранку перед сніданком, але у вас ніяк не виходило спробувати це до вашої відпустки.

Якщо ви знайшли свій вид спорту, який вам приносить задоволення, чому б не зробити це частиною вашого життя?  Придивіться в сусідньому спортклубі такі заняття і обов’язково продовжуйте. Можливо, захоплення переросте в ціле хобі.

Безалкогольна зона

Якщо ви п’єте алкоголь, ймовірно, під час відпустки пили трохи (або набагато) більше, ніж зазвичай, знаючи, що вам не доведеться йти на роботу вранці.

Нехай перші декілька днів або тиждень  вдома стануть “безалкогольною зоною”. Це допоможе повернути вашу талію назад в здорову форму і ви зможете краще зосередитися, коли діло почне стосуватися справ по роботі.

Головне пам’ятати, що не варто панікувати з приводу нових декількох кілограмів. Продовжувати об’їдатися – це не найкращий варіант, але сідати на сувору дієту – теж не вихід. Повернення до улюблених звичних справ і турбот легко допоможе позбутися зайвої ваги і у вас залишаться тільки приємні спогади про відпустку, а не про набрані кілограми.