Варіанти швидких сніданків

Якщо ви одна з мільйона тих, хто регулярно не снідають, ви, ймовірно, думаєте, що у вас є на те причина, наприклад, бажання схуднути або довше поспати.

Незалежно від вашої мети дієтологи в один голос твердять, що так чинити не можна. Сніданок має велике значення. Їжа допомагає мозку функціонувати, концентрувати увагу і запам’ятовувати. До того ж сніданок може зменшити роздратованість і втому. Він допомагає запобігти переїданню пізніше протягом дня.

Якщо ви пропускаєте сніданок, сподіваючись схуднути, то це істотно не допоможе, а можливо, і навпаки. Існують дослідження, які доводять, що ранковий прийом їжі сприяє утриманню добового калоража в нормі.

Знайдіть час для ранкової трапези використовуючи прості варіанти сніданку.

Якщо ви прокинулися вчасно – їжте…

  • Яйця: Подавати зі шматочком м’яса, до такого сніданку можна додати фрукти й тост із цільного зерна;
  • Цільнозернові вафлі: Якщо у вас є вафельниця, можемо запропонувати як варіант вафлі з цільнозернового борошна (50/50 зі звичайним борошном), яке зараз продається в магазинах. Подавати їх можна, красиво прикрасивши свіжими ягодами і фруктами;
  • Сирники й млинці – як варіант сніданку вихідного дня.

Якщо ви на будильнику натискаєте кнопку «Відкласти» один раз – їжте …

швидкі сніданки

  • Булочка з висівками, шматочком сиру (з низьким вмістом жиру) і дуже смачною телятиною натурального копчення або запеченої з прянощами.Все це можна на півхвилини поставити в мікрохвильовку, щоб розплавився сир. На десерт з’їжте пару шматочків фруктів;
  • Можна взяти відварене яйце, дрібно нарізати, додати нежирний сир, нарізані овочі та зелень і загорнути все це в лаваш з висівками або використовуватитако, мексиканські коржі з кукурудзяного борошна, які дуже легко заповнювати;
  • Класичні мультизернові пластівці можливо урізноманітнити, додавши їх до фруктового салату.

Не поспішайте з’їдати сніданок, і дійсно насолодитеся їм. Пам’ятайте про горезвісні 20 хвилин, щоб надійшов сигнал в мозок, про те, що людина сита?

Якщо на будильнику ви натискаєте кнопку «Відкласти» 2-3 рази – їжте …

  • Омлет за 45 секунд – це шикарний супер швидкісний рецепт. Необхідно розбити яйце в миску, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі, збити його з невеликою кількістю молока і поставити в мікрохвильову піч на 30 секунд, після чого вийняти, перемішати і знову на 10 секунд в мікрохвильову піч. І ваш омлет готовий.
  • Бутерброд зцільнозернового хліба з арахісовою пастою (добре, якщо вона буде містити мінімальну кількість цукру).
  • Парфе з гранолою (або йогурт + гранола + ягоди) абсолютно не займає часу на приготування вранці, потрібно тільки витратити час, щоб насолодитися цією смакотою.

Все, тепер у вас немає аргументів на користь пропуску сніданків 🙂