Трюки шеф-кухарів: як урізноманітнити овочеві страви

Є кілька загальних правил будь-якого варіанту здорового харчування. Найпоширеніший: їжте більше овочів! Але в якийсь момент настільки набридають ці салати, тушковані овочі у якості гарніру, що готовий їсти що завгодно, тільки не овочі. Тому сьогодні розповім вам кілька трюків шеф-кухарів, як вони примудряються зробити овочі вишуканою стравою.

Прогріти, потім запекти

Для кращого запікання морквини, брюссельської капусти, перцю болгарського (взагалі, будь-яких овочів) розігрійте духовку до високої температури (250-260 градусів). Нехай деко, на який ви збираєтеся викладати овочі, спочатку прогрівається разом з духовкою. Таким чином, овочі починають золотитися і отримувати карамельний смак, як тільки ви викладаєте на деко, і вони стикаються з поверхнею. Це прекрасний спосіб не отримати суцільну розмазню в результаті.

Піддавайте їх шоку

Якщо ви бланшуєте овочі (кладете на кілька хвилин в киплячу воду), виймайте їх в крижаній воді, з кубиками льоду. Тоді у вас вийде ідеальна текстура і дуже яскравий колір овочів. Можна починати експерименти з броколі чи зеленого горошку. Після цього овочі можна відправити на гриль або просто заправити їх соусом.

Спробуйте готувати в воці

Вок – це сковорідка з глибоким дном. Вона має властивість нагріватися до дуже високих температур, тому обсмажування в воці відбувається дуже швидко, що дозволяє зберегти корисні речовини продуктів. При цьому овочі отримують аромат і всередині залишаються трохи al dente.

Скористайтеся мікрохвильовою піччю

… для приготування на пару. Для мікро-пара необхідно закласти овочі в один шар на тарілку СВЧ і накрити потрійним шаром вологих паперових рушників. Нехай овочі готуються, поки не стануть ніжними. Це займе від 2,5 до 6 хвилин.

Перегляньте свої салати

Поки є свіжа сезонна зелень в продажу, ваші салати можуть кожен раз набувати нового відтінку. Спробуйте додати інгредієнти теплого салату до звичайного. Це надасть якесь різноманіття. Наприклад, салат з курячої печінки з карамелізованою грушею і листям салату. Як? Звучить? 🙂

Також можна подати просто овочі. Оберіть велику тарілку або блюдо. Зробіть легкий соус в окремому посуді. Наріжте брусочками різні овочі і викладайте їх окремо на великій тарілці. Соус красиво позиціонуємо всередині тарілки і просто вмочаємо в нього овочі і весело хрускаємо. До цієї страви підходять багато овочів, в тому числі болгарський перець, свіжа кольорова капуста, морква (особливо бейбі-варіант),стебло селери, помідори черрі. Також можна додати нежирне м’ясо.

Сподіваюся, ви знайшли нові ідеї, як урізноманітнити овочі на своєму столі. Адже нові рецепти корисних страв завжди виводять раціон в більш здоровий і збалансований.

страви з овочей