Ланч-бокс: обов'язково візьміть з собою

Якщо ви пильно стежите за харчуванням та бажаєте завжди залишатися у гарній формі, важливо забезпечити себе поживними та корисними перекусами. Справжнім порятунком в таких ситуаціях стають ланч-бокси, які ви можете взяти з собою у дорогу, на роботу та навіть дати дітям до школи. Це дуже зручно, погодьтеся! Саме тому пропонуємо ближче познайомитися з тим, який харчовий контейнер варто купити та чим його краще наповнити.

Обираємо якісний ланч-бокс

Дуже важливо правильно обрати «тормозок» для транспортування їжі, щоб вона не зіпсувалася по дорозі та не перемішалась між собою. Тому перед покупкою звертайте увагу на наступні характеристики:

  1. Герметичність. Кришка повинна щільно прилягати до бортів боксу, щоб вміст не потрапив у середину вашої сумки. Вам не потрібно буде додатково загортати «тормозок» у пакет або фольгу, це значно підвищить зручність його експлуатації;
  2. Екологічність. Не забудьте поцікавитись чи можна ставити його у мікрохвильову піч, чи можна його мити у посудомийній машині й не тільки. Як правило, вся інформація нанесена на один з країв харчового контейнера;
  3. Розмір. Це теж важливий показник, адже від нього залежить кількість їжі, яку можна прихопити з собою. Як показує практика, об’єму в 500-700 мл буде достатньо для дорослої людини, для дитини – 300 мл.

Що покласти у ланч-бокс

ланч-бокс

Наповнити харчовий контейнер можна будь-чим, але якщо ви намагаєтесь харчуватися правильно, візьміть до уваги наші рекомендації:

  • Половину боксу варто наповнити вуглеводами. Бажано включати у свій раціон каші (гречку, бурий рис, булгур й т.д.), овочі, цільнозерновий хліб й не тільки;
  • Не забувайте про білок, його повинно бути не менше ніж ⅓ від об’єму ланч-боксу. Кращим вибором буде відварена курка або індичка, риба, яйця, сир тощо;
  • Уявити раціон без корисних жирів неможливо, тому місце, що залишилось у боксі, можна наповнити нарізаним авокадо або невеличкою кількістю горішків.

Збалансоване харчування – це запорука міцного здоров’я та гарного самопочуття. До того ж, слідкуючи за своїм раціоном, можна позбавитись від зайвої ваги та налагодити обмін речовин.

Беріть їжу з собою, не купуйте швидкі перекуси в магазинах, адже їх склад дуже далекий від ідеалу. Приготовлені вдома страви принесуть вам більше задоволення й користі, тому скоріше обирайте гарненький та місткий ланч-бокс для себе та своєї родини!