Корисні страви до новорічного столу

Вже незабаром настане Новий рік, треба встигнути не тільки купити подарунки, але й обрати смачні та корисні страви до святкового столу. Команда проекту Eva Women Challenge вирішила допомогти вам та зробила добірку нескладних рецептів, які неодмінно прийдуться всім до смаку.

 

Грецький салат

Грецький салат

Цей салат полюбляє майже кожна з нас. Він дуже смачний, не складний у приготуванні та добре доповнить святковий стіл. Ми знаємо, як його приготувати та заразом зберегти свою фігуру.

Інгредієнти на одну порцію:

• Помідорки черрі – 100 г;

• Свіжі огірки – 100 г;

• Солодкий перець – 50 г;

• Солодка ріпчаста цибуля – 30 г;

• Сир фета – 25 г;

• Оливки – 20 г (4-5 шт.);

• Оливкова олія – ​​10-20 г;

• Листя салату – 20 г;

• Сік лимона – 10-20 г;

• Сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  1. Шинкуємо солодкий перець та цибулю крупною соломкою;
  2. Помідорки нарізаємо на 4 частинки;
  3. Огірки ріжемо часточками;
  4. Змішуємо оливкову олію та сік лимона;
  5. До отриманої заправки додаємо сіль та перець;
  6. Змішуємо усі овочі та заправляємо їх соусом;
  7. Перед подачею на тарілку викладаємо лист салату, а зверху насипаємо овочі;
  8. Сир фета треба нарізати невеличкими кубиками та додати до салату;
  9. Прикрашаємо все оливками.

Смачного!

Салат з тунцем і моцарелою

салат з тунцем

Погодьтеся, салатів багато не буває, тож щоб урізноманітнити новорічне меню, приготуйте ще таку страву.

Що для цього знадобиться:

• Тунець у власному соку – 80 г;

• Листя салату – 50-100 г;

• Помідори – 1 шт;

• Яйця (можна взяти перепелині) – 1-2 шт;

• Сир моцарела – за смаком;

• Сіль та перець – за смаком.

Приготування:

  1. Відварюємо та нарізаємо яйця;
  2. Нариваємо листя салату на дрібні шматочки;
  3. Нарізаємо помідор;
  4. Натираємо сир на терці;
  5. Зливаємо рідину з риби, видаляємо кісточки та нарізаємо;
  6. На дно тарілки викладаємо листя салату, потім яйця, рибу та помідори. Зверху все посипаємо сиром. Додаємо сіль та перець. Якщо є бажання салат бажання окропити соком лимона.

Смачного!

Риба в апельсинах

риба з апельсином

Дуже незвичайне, але неймовірно вражаюче поєднання риби та цитрусових, ви просто повинні це спробувати. Для приготування нам знадобляться всього декілька інгредієнтів:

• Філе білого амура (або будь-якої улюбленої риби) – 300 г

• Апельсин – 1/2 шт;

• Сіль, приправа для риби.

Приготування:

  1. Філе риби попередньо треба позбавити від зайвої вологи за допомогою паперового рушника;
  2. Викладаємо на фольгу шкіркою вниз;
  3. Додаємо сіль та приправи, зверху викладаємо кільця апельсина;
  4. Накриваємо зверху фольгою, добре фіксуючи по краях;
  5. Ставимо рибку в духовку і запікаємо при температурі 180 градусів приблизно 25-30 хвилин.

Смачного!

Курячий рулетик

рулет курячий

Корисна та дуже смачна страва, яка не залишить вас байдужими та подарує неймовірне задоволення. Нам знадобляться наступні продукти:

• Куряче філе – 2 шт;

• Сир фета – 100 г;

• Цибуля – 1 шт;

• Зелень – невеличка кількість;

• Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Курячі грудки розділяємо навпіл, не дорізаючи до кінця;
  2. Відбиваємо філе;
  3. Нарізаємо цибулю;
  4. Додаємо в одну посудину відбиті грудки, цибулю, сіль і перець, залишаємо на 15 хвилин;
  5. Розминаємо сир виделкою і додаємо зелень;
  6. Сир кладемо на філе і загортаємо в рулетик;
  7. Випікаємо при температурі 180 градусів 35-45 хвилин.

Смачного!

*В залежності від кількості гостей, збільшуйте кількість необхідних інгредієнтів.

Тірамісу

Тірамісу

Без солоденького зовсім нікуди. Для тих, хто полюбляє солоденьке, ми підготували рецепт улюбленого десерту:

• Яйця – 2 шт;

• Кукурудзяне борошно – 50 г;

• Фруктоза – 4 ст. л;

• Кава розчинна сухий – 3 г;

• Вода – 100 г.

Інгредієнти для крему:

• Сир 5% – 200 гр;

• Йогурт 1,5% – 100 гр;

• Фруктоза – 2 ч. л;

• Какао-порошок – 20 г

Приготування:

  1. Білки збити до стійких піків;
  2. Жовтки, просіяне борошно й фруктозу (можна будь-який інший підсолоджувач) з’єднати і акуратно потроху додати збиті білки;
  3. Тісто перекласти в кондитерський мішок або пакет, обрізавши кут;
  4. Видавити у форму для запікання, застелену пергаментом для випічки. Формуйте продовгуваті смужки з тіста;
  5. Випікати при 180 ° С 12-15 хвилин. Головне – не пересушити;
  6. Заварити каву;
  7. Змішати всі інгредієнти для крему – сир, йогурт, фруктозу;
  8. На пару секунд занурити печиво у каву і викласти в форму, зверху – шар крему. Потім ще один шар печива і зверху – знову шар крему;
  9. Поставити в холодильник для застигання на 2 години;
  10. Прикрасити какао.

Смачного!

Дівчата, балуйте своїх рідних смачними та корисними стравами, даруйте один одному казковий настрій та любов!