Заміни продуктів

Для того, щоб правильно харчуватися не обов’язково відмовлятися від усіх улюблених страв. Достатньо просто замінити деякі інгредієнти в рецептах та насолоджуватися новим смаком.

Страва Інгредієнти для заміни Чим можна замінити На що це вплине
Борщ М’ясний бульйон Овочевий бульйон зі спеціями (гарам-масала, куркума, мускатний горіх – дають присмак м’яса).

Для насиченості можна додати гриби і квасолю.

Зменшиться калорійність, кількість екстрактивних речовин (будь-які антибіотики, гормони, а також, пурини і жири).

Страва буде менш ситною, але більш корисною.

Може почати плавно знижуватися вага, покращиться стан шкіри, робота печінки та підшлункової залози.

Кетчуп Цукор Домашній кетчуп з томатної пасти, магазинний кетчуп без цукру Зменшиться калорійність страви. Плавно знизиться вага, покращиться стан шкіри та зубів.
Майонез Шукаємо заміну магазинному майонезу як продукту Йогуртом в поєднанні з гірчицею і сіллю.

Гірчичним маслом з лимонним соком.

Знизиться калорійність.

У магазинних майонезах багато сторонніх добавок. Їх можна уникнути.

Ви помітите плавне зниження ваги.

Ковбаса Цукор, сіль, продукти копчення, консерванти, барвники і т.д. Парові ковбаски, приготовані з фаршу і відварені в харчовій плівці. Знизиться калорійність і вміст солі в раціоні.

Можна уникнути вживання харчових добавок.

Плавне зниження ваги, поліпшення чутливості до інших смаків, поліпшення стану шкіри, шлунково-кишкового тракту, позитивний вплив на рівень тиску і серцево-судинну систему в цілому.

Батон До складу магазинного хліба часто входять невідомі поліпшувачі структури і смаку. Хліб на білому борошні не приносить користі, а лише зайві калорії. Замінюємо на хліб з грубого борошна: цільнозернове, обойне борошно 2-го сорту і т.д. Чергуй різні види зерна: пшеничний хліб, вівсяний, житній, гречаний та інші. Знизиться глікемічний індекс, почне знижуватися апетит і вага тіла.  Покращиться стан шкіри і волосся, ви відчуєте прилив енергії.
Рафінована олія Така олія пройшла жорстку фізичну і хімічну обробку, вона позбавлена вітамінів. Цінні жирні кислоти окислюються під таким впливом. Олія втрачає свою користь та стає дуже калорійною. Купуємо будь-які рослинні олії, але нерафіновані, приготовані методом холодного віджиму. Спробуй соняшникову, оливкову, лляну, кукурудзяну, олію волоського горіха, гірчичну та інші. Може покращитися стан шкіри. Використання корисних масел допоможе знизити “поганий” холестерин і поліпшити роботу мозку, гормонів, статевої системи.
Цукор Рафінований цукор, а так само й інші види цукрів (концентровані соки, фруктоза, мед, коричневий цукор) рекомендується максимально прибирати зі свого раціону. Замінюємо його медом (в розумних кількостях), натуральним цукрозамінником – стевіозидом.

В печиво і млинці можна додавати банан в якості підсолоджувача.

Покращиться стан зубів і шкіри. Почне непомітно знижуватися вага. Підвищиться енергія. Знизиться апетит та дратівливість. В цілому, відбудеться оздоровлення організму.
Картопляне пюре Картоплю набагато корисніше їсти разом з шкіркою. Однак пюре, позбавлене шкірки, містить тільки дуже швидкий вуглевод. Чим менше таких вуглеводів в раціоні, тим краще. Використовуємо інші види пюре. Можна змішувати з картопляним, щоб звикнути – горохове, квасолеве, овочеве. В картопляне пюре можна додавати шпинат, петрушку, кріп, цибулю, часник та селеру. Зменшиться апетит, поступово почне знижуватися вага. Овочеве пюре стимулює апетит і перистальтику кишечника – може покращитися очищення тіла.
Кухонна сіль Надлишок солі в раціоні впливає на кров’яний тиск і з часом може призводити до загострення серцево-судинних захворювань. Використовуємо половину звичної норми солі і додаємо спеції (в залежності від страви): кардамон, гарам-масалу, куркуму, імбир, цибулю, часник, прованські трави і т.д. Знизиться тиск, може покращитися самопочуття в цілому. Це хороша профілактика серцево-судинних захворювань. Вага почне поступово зменшуватися.
Панірувальні сухарі Сухарики можуть бути зроблені з різного хліба. Якщо хліб корисний, то їх можна залишити. Якщо це звичайний білий хліб, спробуйте замінити їх на сухарі з грубого борошна. Клітковиною (продається в магазинах і аптеках). Паніруємо котлети в клітковині, додаємо трохи в фарш. Якщо ви додавали сухарики в салат, їх можна замінити подрібненими горіхами. Якщо ви часто готуєте котлети з хлібом і сухарями, то за рахунок їх виключення можна плавно знижувати вагу.