Рецепти вечерь

Вечері

 

Куряче філе-гриль з імбиром та соєвим соусом

 

1 порція/190 ккал, 100 г/112 ккал

  • ½ курячого філе (=120 г)
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • ½ ч.л. імбирного порошку
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • чорний свіжомолотий перець за смаком

 

Куряче філе нарізати товстими шматочками. Змішати соєвий соус, імбирний порошок, лимонний сік і перець, замочити шматочки філе і дати полежати 30 хвилин (можна й без замочування, якщо немає часу). Просушити філе паперовим рушником і покласти на розігріту сковороду-гриль. Обсмажити по 1-2 хвилині з кожної сторони. Потім перенести на фольгу, закутати і дати полежати 5-10 хвилин.

 

 

Салат зі шматочками курятини

 

1 порція/184 ккал, 100 ккал/100 г

  • 50 г салатної суміші
  • ¼ ст. грецького йогурту або сметани
  • 50 г курячої грудки (можна також брати просмажену на грилі)
  • ½ ч.л. гірчиці
  • ½ ч.л. кунжутної олії
  • 1 ч.л. кунжутного насіння

 

Зварити курятину і дати їй прохолонути. Подрібнити салат, заправити соусом з йогурту (сметани), гірчиці, кунжутної олії та посипати насінням.

 

 

Суп-пюре із зеленого горошку з м’ятою

 

1 порція/ 134 ккал, 38 ккал/100 г

  • ¾ ст. зеленого горошку (=100 г)
  • ½ цибулини
  • 10 г шпинату
  • 10 г м’яти
  • 3/4 ст. овочевого бульйону або води

 

Всі складові, окрім трав, відварити протягом 15 хвилин. Суміш вилити в блендер, додати свіжі трави та збити.

 

 

Білковий омлет зі шпинатом

 

1 порція/361 ккал, 188 ккал/100 г

  • 4 яєчних білка
  • пучок шпинату (30 г)
  • 2 ст.л. нежирного молока
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 2 ст.л. тертого пармезану
  • сіль і перець за смаком

 

Яєчні жовтки, сіль, перець і молоко злегка збити виделкою. Додати нарізаний шпинат.

Розігріти масло на антипригарній сковороді.  Влити яєчну суміш. Як тільки вона почне прихоплюватися, підняти и акуратно перемішати лопаткою. Весь час перемішувати, щоб яєчна суміш встигала готуватися. За деякий час до готовності вимкнути сковороду і залишити омлет, щоб він дійшов. Посипати тертим пармезаном.

 

 

Вегетаріанський плов

 

6 порцій, 162 ккал/порція, 65 ккал/100 г

  • 500 г печериць
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 1 солодкий перець
  • 2 ст.л. консервованої кукурудзи
  • 2 ст.л. замороженого горошку
  • 1 ст. коричневого (бурого або цільнозернового) рису
  • 2 ст. води

Спеції: можна взяти готову суміш для плову або змішати:

  • 1/2 ч.л. куміну
  • 1/2 ч.л. паприки
  • 1/2 ч.л.куркуми
  • 1/2 ч.л. чорного меленого перцю
  • 1/2 ч.л. барбариси
  • 1/2 ч.л. червоного мелений перець

 

Готувати можна в глибокій сковороді, казані або мультиварці.
Подрібніть всі овочі. Цибулю і гриби обсмажте до зменшення в об’ємі. Додайте моркву і перець. Приправте, посоліть, тушкуйте 2-3 хвилини. Покладіть кукурудзу, горошок, промиті зерна рису. Залийте водою, варіть до готовності. Перемішайте вже готову страву.