• 1 ст.л. молотих семен лоьну або чіа
• 1 ч.л. оливкової олії або олії розторопші, соняшника і т.п. (використовуйте лише сиродавлені олії, але підходять будь-які)
• пучок шпинату
• пучок петрушки
• 1 зелене кисле яблуко
• шматочок тертого імбиру
• 1 ст.л. лимонного соку
• щіпка кориці
• 1 ч.л. квіткового пилку або меду
• вода, щоб розбавити, збити в кашку і довести смузі до бажаної густоти
Ретельно збий все блендером та пий через трубочку.
Суп
• 200 г зеленого горошку
• пучок шпинату
• 200 г броколі
• 1 ст.л. оливкової олії або іншої рослинної рисодавленої олії
• щіпка морської солі
• щіпка коріандру
Відвари овочі на пару приблизно 10 хвилин. Потім додай шпинат і вари ще 5 хвилин.
Змішай овочі з невеликою кількістю відвару і збий в кашку. Розбав відваром до бажаної консистенції. Заправ маслом і сіллю вже готовий суп.
Можеш додати жменьку цільнозернових сухарів або просто з’їсти шматочок хліба.
Вівсяний кисіль
3 порції, 133 ккал / порцію, 52 ккал / 100 г
• 200 г вівсянки
• 3 склянки води
• 100 г малини, подрібненої блендером в пюре
• 2 ст.л. меду
Замочи вівсянку в 1,5 склянки теплої води на 12 годин, потім злий прозору рідину. Білий густий осад (молоко) проціди через сито. Розведи водою, що залишилася та довести до кипіння. Підсолоди кисіль медом і в останній момент додай ягоди.
.
Лляний кисіль
4 порції, 46 ккал / порцію, 16 ккал / 100 г
• 1 л гарячої води (приблизно 40 градусів)
• 1 ч.л. лляного насіння
• 100 г малини або ягід годжі (можна цілком)
• 1 ст.л. меду
• кілька крапель лимонного соку
Залий лляне насіння гарячою водою і дай настоятися 40 хвилин. Якщо ти використовуєш ягоди годжі – кидай відразу, щоб вони встигли розмокнути. В кінці додай малину і мед. За бажанням – лимонний сік. Якщо хочеться, кисіль можна процідити або розбавити водою.
Зберігай кисіль протягом дня в холодильнику.
Обід
Бобове пюре
• 1 склянка відвареного гороху (можна використовувати чечевицю, квасолю або заморожений зелений горошок – обирайте те, що вам до вподоби)
• 1 гарний пучок шпинату (можна використовувати заморожений або взяти петрушку)
• ⅓ зубчика часнику (для аромату, можна не використовувати)
• 1 ст.л. лимонного соку
• 1 ст.л. тахіні (кунжутна паста домашнього або магазинного приготування)
• 1 ч.л. морської солі
• 1 ч.л. соняшникової або оливкової олії (не забувай, лише сиродавлене та не очищене!)
• по маленькій щипці коріандру, мускатного горіха та паприки
Змішай все в блендері. Якщо маса дуже в’язка і погано змішується, додай трохи води. Пюре можна зберігати в холодильнику 2 дні.
Зелений смузі
• 1 ст.л. насіння льону або чіа
• 1 ч.л. сиродавленого рослинного масла
• 1 пучок петрушки
• 2 кислих ківі
• 1 великий огірок
• шматочок імбиру, натертий на тертці
• 1 ст.л. лимонного соку
• 1 ч.л. квіткового пилку або меду
• вода, щоб розбавити, збити в кашку і довести смузі до бажаної густоти
Приготуй вечерю
• 200 г стручкової квасолі (можна замороженої)
• 50 г волоських горіхів (або інших, які любите)
• 1 ч.л. оливкової олії (також чудово підійде гірчична олія або олія волоського горіха, але ти можеш обрати будь-яку якісну олію)
• щіпка морської солі
• 1 маленький пучок петрушки
• 50 г свіжого сиру фета або іншого нежирного сиру
Відвари стручкову квасолю в кип’ячій воді протягом 3-5 хвилин, потім злий відвар та промий квасолю під холодною водою, щоб зберегти її колір.
Поклади квасолю на сковороду з антипригарним покриттям (або в мультиварку) і злегка прогрій разом з сіллю.
Виклади на тарілку, посип горіхами, полий олією і додай кілька шматочків фети.
У наших розсилках — поради щодо тренувань, догляду за здоров’ям і красою. Приємні сюрпризи та безліч корисного контенту!