Рецепти страв розвантажувального дня

Сніданок

Корисний смузі

• 1 ст.л. молотих семен лоьну або чіа

• 1 ч.л. оливкової олії або олії розторопші, соняшника і т.п. (використовуйте лише сиродавлені олії, але підходять будь-які)

• пучок шпинату

• пучок петрушки

• 1 зелене кисле яблуко

• шматочок тертого імбиру

• 1 ст.л. лимонного соку

• щіпка кориці

• 1 ч.л. квіткового пилку або меду

• вода, щоб розбавити, збити в кашку і довести смузі до бажаної густоти

Ретельно збий все блендером та пий через трубочку.

корисний смузі

Суп

• 200 г зеленого горошку

• пучок шпинату

• 200 г броколі

• 1 ст.л. оливкової олії або іншої рослинної рисодавленої олії

• щіпка морської солі

• щіпка коріандру

Відвари овочі на пару приблизно 10 хвилин. Потім додай шпинат і вари ще 5 хвилин.

Змішай овочі з невеликою кількістю відвару і збий в кашку. Розбав відваром до бажаної консистенції. Заправ маслом і сіллю вже готовий суп.

Можеш додати жменьку цільнозернових сухарів або просто з’їсти шматочок хліба.

суп

Вівсяний кисіль

3 порції, 133 ккал / порцію, 52 ккал / 100 г

• 200 г вівсянки

• 3 склянки води

• 100 г малини, подрібненої блендером в пюре

• 2 ст.л. меду

Замочи вівсянку в 1,5 склянки теплої води на 12 годин, потім злий прозору рідину. Білий густий осад (молоко) проціди через сито. Розведи водою, що залишилася та довести до кипіння. Підсолоди кисіль медом і в останній момент додай ягоди.

.

вівсяний кисіль

Лляний кисіль

4 порції, 46 ккал / порцію, 16 ккал / 100 г

• 1 л гарячої води (приблизно 40 градусів)

• 1 ч.л. лляного насіння

• 100 г малини або ягід годжі (можна цілком)

• 1 ст.л. меду

• кілька крапель лимонного соку

Залий лляне насіння гарячою водою і дай настоятися 40 хвилин. Якщо ти використовуєш ягоди годжі – кидай відразу, щоб вони встигли розмокнути. В кінці додай малину і мед. За бажанням – лимонний сік. Якщо хочеться, кисіль можна процідити або розбавити водою.

Зберігай кисіль протягом дня в холодильнику.

Flax seeds and goji berry kissel. Selective focus

Обід

Бобове пюре

• 1 склянка відвареного гороху (можна використовувати чечевицю, квасолю або заморожений зелений горошок – обирайте те, що вам до вподоби)

• 1 гарний пучок шпинату (можна використовувати заморожений або взяти петрушку)

• ⅓ зубчика часнику (для аромату, можна не використовувати)

• 1 ст.л. лимонного соку

• 1 ст.л. тахіні (кунжутна паста домашнього або магазинного приготування)

• 1 ч.л. морської солі

• 1 ч.л. соняшникової або оливкової олії (не забувай, лише сиродавлене та не очищене!)

• по маленькій щипці коріандру, мускатного горіха та паприки

Змішай все в блендері. Якщо маса дуже в’язка і погано змішується, додай трохи води. Пюре можна зберігати в холодильнику 2 дні.

бобове пюре

Зелений смузі

• 1 ст.л. насіння льону або чіа

• 1 ч.л. сиродавленого рослинного масла

• 1 пучок петрушки

• 2 кислих ківі

• 1 великий огірок

• шматочок імбиру, натертий на тертці

• 1 ст.л. лимонного соку

• 1 ч.л. квіткового пилку або меду

• вода, щоб розбавити, збити в кашку і довести смузі до бажаної густоти

зелений смузі

Приготуй вечерю

• 200 г стручкової квасолі (можна замороженої)

• 50 г волоських горіхів (або інших, які любите)

• 1 ч.л. оливкової олії (також чудово підійде гірчична олія або олія волоського горіха, але ти можеш обрати будь-яку   якісну олію)

• щіпка морської солі

• 1 маленький пучок петрушки

• 50 г свіжого сиру фета або іншого нежирного сиру

Відвари стручкову квасолю в кип’ячій воді протягом 3-5 хвилин, потім злий відвар та промий квасолю під холодною водою, щоб зберегти її колір.

Поклади квасолю на сковороду з антипригарним покриттям (або в мультиварку) і злегка прогрій разом з сіллю.

Виклади на тарілку, посип горіхами, полий олією і додай кілька шматочків фети.

стручкова квасоля