Рецепти страв-експериментів

Страва-експеримент

 

Бананове морозиво

 

4 порції, 104 ккал/порцію, 95 ккал/100 г

Інгредієнти:

  • 4 стиглих банани
  • горіхи та сухофрукти для прикраси

 

Приготування:

Покладіть дрібно нарізані банани на 3-4 години в морозильну камеру. Перед подачею збийте на блендері. Можна додати сухофрукти та горіхи за власним смаком.

 

 

Шоколадний кекс

 

4 порції, 339 ккал/порцію,  280 ккал/100 г

Для тіста:

  • 3 білка (збити в тугу піну)
  • 100 г цільнозернової муки
  • 100 г какао або близько 60 г кероба
  • щіпка ванілі
  • 50 г сухого молока
  • 1 ст.л порошку стевії (або 150 г меду)

Для крему:

  • 1 банан
  • 1/2 баночки арахісової пасти (близько 50 г)
  • небагато какао (для кольору)

 

Приготування:

Тісто краще замішувати в блендері, щоб ідеально змішати всі інгредієнти. Вилити в форму та випікати близько 25 хвилин. Потім дати охолонути та розрізати на декілька шарів, намазати кремом.

Краще дати йому постояти декілька годин, щоб крем добре ввібрався.

 

Простий стейк з овочами

 

3 порції, 278 ккал/порцію, 86 ккал/100 г

Для маринаду:

  • ¼ склянки соєвого соусу
  • ⅓ склянки води
  • 2 ст.л. рисового оцту
  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалу або крохмалу тапіоки
  • ⅛ ч.л. свіжого перцю горошком (краще суміш різних перців)
  • щіпка стевії

Для стейку:

  • 450 г тонко нарізаної телячої вирізки
  • 2 болгарских перці
  • 1 цибуля-порей, порізана кільцями або напівкільцями (світла частина)
  • 2 ст.л свіжого імбиру (натерти на терці)
  • 4 зубчика подрібненого часнику

 

Порада: якщо потрібен менш гострий смак, або у вас є протипоказання до гострих страв, виключіть імбир і зменшіть кількість перцю та цибулі. Також ви можете не чистити часник, а тільки зрізати корінець, це додасть страві легкий часниковий аромат.

 

З’єднати складові для маринаду у великій мисці. Додати шматочки м’яса та поставити в холодильник на 15 хвилин. В цей час можна підготувати овочі.

Дістати м’ясо з холодильника і почекати, поки воно не стане кімнатної температури. На середньому вогні розігріти антипригарну сковорідку з товстим дном. На гарячу сковорідку викласти шматочки м’яса , обсмажити з кожної сторони приблизно по 1 хвилині (в залежності від бажаного ступеня прожарки: чим менше тримаєте, тим соковитіше).

Готовое м’ясо перекласти щипцями (не виделкою!) на тарілку, накрити плівкою і залишити на 10 хвилин. На сковороду перекласти овочі і злегка прогріти. Потім перемішати і ще трохи прогріти. Додати до обсмаженого м’яса овочі.

Подавати можна з будь-яким гарніром, наприклад, з нешліфованим рисом, булгуром, кіноа.