Рецепти обідів

Курячі котлети в пароварці

1 порція, 338 ккал, 102 ккал/100 г

  • Куряче філе – 240 г
  • Ріпчата цибуля – ½ середньої
  • Нежирний творог – 50 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль за смаком

Приготуйте котлети: подрібніть куряче філе (ножем або в м’ясорубці). Змішайте з овочами і творогом. Сформуйте котлети та викладіть їх в пароварку. Варіть котлети протягом  7-10 хвилин. Після готовності дайте їм полежати 5-10 хвилин.

Якщо у вас немає пароварки, скористайтеся старим прийомом наших мам: каструлю з водою поставте на вогонь, зверху покладіть друшляк так, щоб він не торкався води. Імпровізована пароварка готова!
Також котлетки можна відварити у воді.

 

 

Парова річна форель з апельсиновим соусом

1 порція, 348 ккал, 116 ккал/100 г

  • Річна форель або будь яка біла риба – 200 г
  • Апельсиновий сік – 3 ст.л
  • Сіль – щіпка
  • Кукурудзяна мука – 2 ст.л.

Очищену рибу помістити на фольгу, посипати спеціями і поставити варитися на 20 хвилин. Для соусу – змішати свіжовичавлений сік апельсину, щіпку солі і 2 чайних ложки кукурудзяної муки та варити на слабкому вогні до загустіння (хвилин 7).

Якщо у вас немає пароварки, скористайтеся старим прийомом наших мам: каструлю з водою поставте на вогонь, зверху покладіть друшляк так, щоб він не торкався води. Імпровізована пароварка готова!
Також котлетки можна відварити у воді.

 

 

Куряче філе-гриль з овочами

1 порція, 332 ккал, 115 ккал/100 г

  • Куряче філе (обсмажити на сковороді-гриль для красивих смужок) – 180 г
  • Моцарела – 40 г
  • Кольорова капуста – 40 г
  • 2 ст. ложки нарізаних петрушки та базиліку

 

На деко помістити нарізане шматочками куряче філе та кольорову капусту. Накрити фольгою та запікати приблизно 20 хвилин при температурі 180 градусів. Потім відкрити, посипати сиром, зверху розкидати листки базиліку та петрушки і запекти до розм’якшення сиру. При цьому страву вже не потрібно накривати фольгою.

 

 

Запечена річна форель в соєвому соусі

1 порція, 257 ккал, 120 ккал/100 г

  • Річна форель або будь яка інша біла риба – 200 г
  • Соєвий соус – 10 г
  • Кунжутна олія- 5 г

 

Рибу почистити, помити та викласти в форму для запікання. Скропити соєвим соусом і поставити запікатися на 15-20 хвилин. Після приготування злегка полити рибу кунжутною олією.

 

 

Сочевичний суп

1 порція, 366 ккал, 128 ккал/100 г

  • ½ ст. сирої сочевиці (краще червоної)
  • 1 невеликий болгарский перець
  • ½ середньої цибулини
  • ½ зубчику часнику
  • ½ ч.л. оливкової олії

 

Для сочевичного супу краще взяти червону сочевицю (вариться найшвидше). Скип’ятити 500 мл води, додати сочевицю і очищені овочі. Варити 15 хвилин. Додати морську сіль – за смаком. Збити блендером до стану пюре. Якщо води вийшло багато, заздалегідь злити половину, щоб пюре не було рідким. Перед подачею додати декілька крапель гірчичної або оливкової олії.