Як правильно обрати спортивний топ

Дехто вважає, що тренуватися можна в будь-якому зручному одязі, та насправді це не так. Правильно підібраний спортивний топ допоможе зробити ваші заняття не лише комфортнішими, але й убереже Куперові зв’язки від розтягування. Це зв’язки, котрі знаходяться всередині молочних залоз і анатомічно тримають груди. Тож якщо ви бажаєте зберегти красиву та підтягнуту форму грудей, подбайте про правильний спортивний топ. Який краще обрати, розкажемо просто зараз.

Яким має бути спортивний топ

У верхній частині грудей немає м’язів, які б їх утримували, — є лише зв’язки, що складаються з колагену та еластину. У повсякденному житті це нам ніяк не заважає, а от під час занять спортом слід подбати про правильну підтримку грудей, щоб уникнути розтягування цих зв’язок.

Перш за все, топ повинен фіксувати груди та обмежувати їх рухливість. Звичайний бюстгальтер, який неповністю закриває, тут не підходить, адже він не забезпечує необхідної фіксації. Чим більші ваші груди й чим активніші заняття, тим більш закритий топ вам треба обирати.

Які бувають спортивні топи

За ступенем підтримки спортивні топи розділяють на три різновиди:

  • Minimum;
  • Medium;
  • Maximum.

Мінімальний ступінь підтримки найкраще підходить для «спокійних» спортивних занять, які потребують свободи рухів (йоги, пілатесу тощо). Середній та максимальний — для активних занять спортом. Якщо ви займаєтесь бігом, стрибками чи виконуєте інші інтенсивні вправи, тоді вам слід обирати другий або третій варіант.

Існують також універсальні моделі топів, виготовлені з якісної спортивної синтетики. Вони водночас і створюють свободу рухів, і добре підтримують. Увесь секрет — в особливостях матеріалу, котрий добре розтягується, але при збільшенні тиску на свою внутрішню поверхню стає більш щільним.

Ще кілька корисних порад щодо вибору

  • Якісний спортивний топ має бути виготовлений із багатошарового щільного текстилю, котрий погано тягнеться. Завдяки цьому він надасть оптимальну підтримку та буде відводити піт від шкіри.
  • Зверніть увагу на лямки — вони мають бути широкими та нееластичними, завдяки чому будуть рівномірно розподіляти вагу й добре підтримувати.
  • Широкий пояс під грудьми — ще одна ознака якісного топу. Ідеально на пояс має приходитися 90% ваги, і лише 10% — на лямки.
  • Перед покупкою обов’язково приміряйте топ на себе. Оцініть, наскільки комфортна чашечка, якщо вона є. Спробуйте порухатися в ньому, щоб зрозуміти, наскільки він зручний для вас та як підтримує. Якщо топ піднімається, коли ви піднімаєте руки, значить, вам слід спробувати менший розмір, а якщо заважає рухам, спробуйте більший.
  • Як бачите, обирати спортивний топ зовсім не складно, головне — слідувати не лише за модними тенденціями, але й зважати на власний комфорт і особливість тренувань. Бажаємо приємних занять!