Як обрати гель для душу: враховуємо склад, аромат, тип шкіри

Гель для душу — простий повсякденний засіб, вибору якого мало хто приділяє увагу. Водночас правильно підібраний гель допомагає не тільки очистити шкіру, але й якісно подбати про неї, зробити ніжною та оксамитовою. Все залежить від типу вашої шкіри та складу гігієнічного засобу. Тож давайте спробуємо знайти ідеальний гель для душу, користуючись кількома базовими правилами.

Вивчаємо склад

Очищення неможливе без лужних компонентів у формулі засобу. У чистому вигляді вони можуть пересушити шкіру. А щоб захистити її, виробники додають до складу гелів різноманітні живильні інгредієнти: натуральні олії, екстракти, відвари лікарських трав. Вони роблять шкіру м’якою та ніжною.

При цьому також важливо розуміти, що корисні компоненти у формулі можуть бути присутні як у вигляді олій та екстрактів, котрі дійсно приносять користь шкірі, так і у вигляді ароматів — вони дарують лише естетичну насолоду. Тож коли вивчатимете етикетку гелю для душу, звертайте увагу на слова «Oil» та «Extract» у складі.

Ще один цікавий компонент — міцелярна вода. Ймовірно, ви користувалися нею для очищення шкіри обличчя і знаєте, наскільки легко та ефективно цей засіб видаляє забруднення. А тепер ви можете побалувати таким дбайливим очищенням шкіру всього тіла, використовуючи гель для душу «Міцелярний догляд» з екстрактом льону від Palmolive.

Обираємо аромат

Аромати здатні серйозно впливати на наш емоційний стан. Вони бадьорять або заспокоюють, створюють романтичну атмосферу та підіймають настрій. В залежності від бажаного ефекту обирайте аромат гелю для душу. Наприклад, зранку перед тренуванням зарядить енергією швидкий душ з ароматом кави, цитрусів, какао — спробуйте Palmolive з вітаміном С та апельсином. А щоб заспокоїтися ввечері перед сном, обирайте гелі з ароматом лаванди та ванілі, наприклад, «Твоє розслаблення» від Palmolive.

У залежності від типу шкіри

  •  Суха шкіра

Одна з поширених проблем, яка особливо помітно може проявлятися після душу, коли з’являється відчуття сухості, стягнутості, з’являються ділянки лущення. Причини цього можуть бути різними, і якщо на якість водопровідної води вплинути ми не можемо, то придбати хороший м’який гель — легко.

Якщо маєте суху шкіру, обирайте засіб з натуральними оліями та екстрактами, наприклад, авокадо, ірису, інжиру, білої орхідеї, макадамії, півонії. Гарний вибір — гелі для душу Palmolive з лінійки «Розкіш олій».

  • Нормальна шкіра

Нормальна шкіра — це золота середина, яка зустрічається дуже рідко. Вона стійка до зовнішніх подразників, а її стан не міняється навіть у міжсезоння. Головне в догляді за шкірою нормального типу — не порушити її природний водний баланс. Тому для її очищення слід обирати м’які засоби, котрі зберігають гідроліпідний шар. Такі як крем-гель Palmolive з полуничним соком.

  • Жирна / комбінована шкіра

Попри поширену думку цей тип шкіри не потребує підсушування — це лише пошкоджує захисний бар’єр і вона відповідає ще більшим виділенням шкірного сала. Тож якщо маєте жирну або комбіновану шкіру тіла, обирайте м’який гель, що добре очищує та делікатно доглядає. Наприклад, «Міцелярний догляд» з екстрактом бавовни від Palmolive.

Для кожної жінки в турботі про себе важлива не тільки регулярність, а ще й емоційна складова. Улюблений засіб принесе більше користі, якщо він даруватиме задоволення. Тут важливий аромат, текстура та навіть тактильні відчуття. Сподіваємось, наша стаття допоможе вам віднайти свій бездоганний гель для душу, який подарує дієвий догляд і насолоду!