Спортивні аксесуари для занять бігом

Сьогодні спорт для багатьох людей – це не тільки спосіб покращення здоров’я та фізичної форми, а ще й корисна звичка, яка спроможна значно покращити якість життя. Адже що може бути краще ніж заряд бадьорості та підвищення настрою, які ми отримуємо після тренування. Наповнені силою та життєвою енергією можемо досягати ще більших результатів та значно покращити свою активність впродовж всього дня.

На вулиці стає все тепліше, тому на спортивних майданчиках, на вулицях та в парках все частіше можна зустріти людей, які здійснюють пробіжки. Безумовно, біг – найдоступніший та один з найефективніших способів оздоровити організм та позбавитись від зайвих сантиметрів на талії.

Для того, щоб зробити тренування більш корисними та результативними можна використовувати багато додаткових аксесуарів. Тому крім зручного спортивного костюма та кросівок можна взяти з собою декілька речей, які дозволять прослідкувати за продуктивністю пробіжок та зробити заняття більш комфортними. Ми підготували для вас добірку речей, які повинні бути у кожного атлета.

ТОП-7 аксесуарів для бігу аксесуари для занять бігом

Для створення додаткового комфорту під час занять спортом, пропонуємо ближче ознайомитись з декількома корисними речами:

  1. Пояс для бігу. Відсутність кишень в спортивних костюмах – певна незручність для тих, кому необхідно кудись сховати свої речі (ключі, телефон, гроші). Розв’язати це питання може спеціальний пояс для бігу. Він достатньо легкий, одягається на талію, не викликає відчуття дискомфорту та має кишеню на замку. Складайте туди всі свої речі та гайда на пробіжку!
  2. Спортивний чохол на руку. Це непогана альтернатива поясу, але тут слід враховувати ступінь зручності. Чохол кріпиться на верхню частину руки, в нього можна покласти телефон і ще невеличку кількість речей. Під час купівлі такого аксесуару звертайте увагу на його якість, адже зовсім дешеві варіанти можуть кріпитися не дуже міцно, в результаті чого під час бігу він може розстібнутися та зіскочити з руки. Віддавайте перевагу тільки якісним аксесуарам.
  3. Нагрудний пульсометр. Цей пристрій допоможе відстежити пульсові зони та виявити ефективність тренувань. Всі зафіксовані показники серцевих скорочень він може синхронізувати з будь-якими телефонами. Як правило, його використовують атлети під час бігу, занять в спортзалі й навіть можуть брати з собою в басейн. Він не тисне на грудну клітину, добре фіксується і видає правдиву інформацію щодо вашого пульсу.
  4. Фітнес-трекер. Популярність цих гаджетів зростає майже не щодня. Вони стали просто незамінними при заняттях спортом. Такі мультифункціональні трекери можуть зображати на дисплеї безліч необхідної для атлета інформації: пульс, кількість спалених калорій, пройдену відстань і не тільки. Завдяки синхронізації зі смартфонами, можна передивлятись результати тренувань та порівнювати їх. Завдяки великій різноманітності фітнес-трекерів кожен має можливість обрати той варіант, який здатен повністю задовольнити ваші потреби.
  5. Пов’язка на лоб від поту. Такі аксесуари додають комфорт під час тренувань: добре вбирають виділення поту та дозволяють сховати волосся, щоб не заважало, а також відмінно захищають від поривів вітру. Сьогодні вибір в спортивних магазинах дуже великий, тому кожен знайде ідеальний для себе варіант. Подібне екіпірування може бути вузьким або широким, виробленим з різних матеріалів (можна використовувати в будь-яку погоду) та призначеним для різних видів спорту.
  6. Навушники. Яке тренування проходить без музичного супроводу? Тому, якщо ви плануєте вийти на пробіжку, не  забудьте взяти з собою навушники. Ідеальним варіантом будуть безпровідні аксесуари, вони не заважатимуть рухам, а це дуже важливо. Адже вам необхідно максимально концентруватися на тренуванні, а не розплутувати дроти. Безумовно, якщо ви будете використовувати спортивний чохол, що кріпиться на руку, можна користуватися й провідними навушниками. Все залежить від ваших побажань.
  7. Спортивна пляшка для води. Без води не обходиться жодне тренування. Під час бігу активно працюють потові залози, які охолоджують тіло не даючи йому перегрітися. Разом з потом організм втрачає воду, тому важливо своєчасно поповнювати запаси рідини. Візьміть з собою спортивну пляшку з водою. Вона дуже компактна, не займає багато місця та поміщається у сумці або рюкзаку.

Існує ще багато спортивних аксесуарів, які можна використовувати, але ми вирішили детальніше розповісти про найважливіші з них. Займайтеся спортом, розвивайтеся та отримуйте неабияке задоволення від пробіжок.