Що треба брати з собою на пробіжку під час карантину

Під час карантину потрібно ретельно мити руки, користуватися антисептиком, максимально обмежити соціальні контакти та залишатися вдома. Але як бути з тренуваннями? Вправи, які виконуються вдома, ніхто не відміняв — їх продовжувати можна й треба. Також можна вийти на вулицю, щоб побігати на самоті. При цьому слід дотримуватися основних правил.

Загальні правила

  • Якщо ви живете в багатоквартирному будинку, виходьте на пробіжку в рукавичках та з антисептиком для рук.
  • Не торкайтеся руками свого обличчя.
  • Тримайтеся на відстані не менше 1,5 м від інших людей, особливо тих, хто має ознаки ГРВІ.
  • Відразу після повернення додому обробіть руки санітайзером і вимийте їх з милом впродовж 30 сек.
  • Якщо погано почуваєтесь, залишайтеся вдома.

Безпека — перш за все

Відомо, що вірус передається безпосередньо при контакті з хворою людиною (через дрібні краплі, які виділяються з носа або рота хворого при кашлі або чханні). Тому найкращий план на найближчий час — одиночні пробіжки в парку або лісі. Тренування в комфортному темпі на відкритому повітрі допоможе укріпити вашу імунну систему й протистояти інфекціям.

Але спочатку радимо ознайомитися з правилами карантину, які діють у вашому місті. І звичайно, якщо ви самі захворіли або контактували з тими, хто захворів, залишайтеся вдома на карантині. Якщо ви добре почуваєтесь, цей час можна присвятити силовим вправам, тренуванням на загальне укріплення м’язів тощо. Якщо вдома є бігова доріжка, настав час позайматися на ній.

Те, що фізична активність допомагає подолати ГРВІ, — повний міф. Тому при виникненні ознак захворювання варто не просто залишатися вдома, але й на деякий час припинити тренування, щоб не навантажувати організм ще більше.

Бажаємо вам приємних і корисних тренувань!

Ваша команда EVA Women Challenge