Прості правила вибору крему для обличчя

Легко та з першого разу підібрати свій ідеальний зволожувальний крем, на жаль, пощастило не всім. При цьому ми часто беремо до уваги зовсім не те, що потрібно, обираючи косметику за запахом, ціною чи брендом. У результаті неправильного вибору можна, як мінімум, не отримати жодного ефекту від використання крему, а як максимум, — нанести шкоду шкірі. Тож сьогодні поговоримо про те, як правильно обирати крем для обличчя.

Зважайте на тип шкіри

Найперший критерій вибору: крем має відповідати типу шкіри.

Для нормальної шкіри необхідно м’яке та легке зволоження, а от жирні та щільні текстури можуть нанести їй шкоду. Жінкам після 40 з нормальною шкірою краще обирати зволожувальні засоби з колагеном, гіалуроновою кислотою.

Для жирної та змішаної шкіри потрібні максимально легкі засоби на гелевій основі. Вони можуть містити інгредієнти для матування та поступового зменшення виділення шкірного сала.

  • Матуючий крем для жирної та комбі шкіри від Lirenе.
  • Денний крем Nivea Visage із морськими водоростями.

Для сухого типу шкіри найголовніше — позбутися відчуття стягнутості. Для цього крем  повинен містити інтенсивні зволожувальні та пом’якшувальні компоненти.

  • Крем «Розкіш Живлення» L’Oreal Paris з екстрактом півонії та жасмину.
  • Крем MAY face Hydro active з оліями макадамії та каріте.

Враховуйте наявні проблеми

вибір крему

Звісно, один лише крем не допоможе в боротьбі з акне чи зморшками, але в комплексі з іншими заходами такий догляд принесе свої результати.

Чутливість шкіри — властивість, жодним чином не пов’язана з її жирністю чи сухістю. Чутливою може бути шкіра будь-якого типу, що проявляється в почервонінні від будь-яких процедур: очищення, зволоження і т.д. Підбирати крем для цього типу шкіри потрібно максимально уважно, щоб не нашкодити їй.

  • Креми від експерта з чутливої шкіри Міха для різних типів: сухої, нормальної, змішаної.

При акне потрібно обирати легкі засоби, що не містять олій та мають помітку noncomedogenic (некомедогенні). Так ви не спровокуєте нових запалень і забитих пор. Добре, щоб до їхнього складу входили м’які кислоти, що регулюють виділення шкірного сала, мають протизапальну та відлущувальну дію.

  • Крем Bielenda SKIN CLINIC PROFESSIONAL із мигдальною та лактобіоновою кислотою.

Зневоднена шкіра потребує інтенсивного зволоження, і ця проблема часто йде пліч-о-пліч із чутливістю. Тож найкращий варіант — придбати крем із натуральними оліями, ліпідами, гіалуроновою кислотою тощо.

  • Крем-гель від МІХА для сухої зневодненої чутливої шкіри.

При тьмяності та втомленому вигляді шкіри шукайте на етикетці з кремами антиоксиданти, вітаміни, м’які кислоти — вони допоможуть повернути їй здоровий колір та відпочилий вигляд.

Залежно від пори року

Влітку — пекуча спека, активне сонечко, кондиціоноване повітря в приміщенні. Взимку — морозний вітер, перепади температур на вулиці та в приміщенні, пересушене батареями повітря. Усе це впливає на стан нашої шкіри й тому догляд має залежати також і від пори року.

Так, влітку обов’язково потрібно користуватися легким кремом із сонцезахистом (ви, ймовірно, знаєте про фотостаріння), взимку — більш щільним із вітамінами та живильними компонентами.

  • Зволожувальний крем для всіх типів шкіри MAY face TERMAL WATER із SPF
  • Олія для догляду за шкірою обличчя Palmer’s «Какао».

Обирайте крем для обличчя уважно — користуйтеся нашими порадами й лишайтеся красивими!