Обгортання: удар по проблемним зонам вашого тіла

Целюліт – проблема, яка турбує багатьох представниць прекрасної статі. Сьогодні відомо багато засобів, які допомагають позбутися подібних косметичних дефектів: спеціальні масажі, скраби, тренування, обгортання й не тільки. Коли не має можливості та часу на відвідування салону, можна вдома влаштувати собі не гірші процедури. Одним з ефективних способів зменшити прояв «апельсинової кірки» можна вважати обгортання. Напевно у кожної з вас з’явилося питання: а чому тільки зменшити прояв целюліту, а не повністю позбавитись від нього? Річ у тому, що подібні жирові відкладення є у кожної жінки, навіть якщо їх не помітно. Але від неправильного способу життя і шкідливих звичок целюліт має тенденцію до швидкого розвитку. Нагадаємо що є чотири ступені дерматологічних змін:

  • I стадія. Як правило, під час візуального догляду не дуже помітні прояви «апельсинової кірки». Але в місцях її розвитку (ноги, сідниці) може з’явитися невеличка припухлість або набряк, утворюються ущільнені ділянки колагенових волокон та порушується мікроциркуляція тканин;
  • II стадія. Перевірити наявність целюліту не буде важко. Для проведення тесту достатньо затиснути між пальцями невеличку площину шкіри, ви одразу помітите бугристість дерми. Також прояв целюліту може спостерігатись під час напруження м’язів. Припухлість проблемних зон виражена трішки більше, до того ж на цій стадії спостерігаються вже хронічні порушення мікроциркуляції лімфи.
  • III стадія. В цьому випадку прояв «апельсинової кірки» помітний неозброєним оком. Також часто можна помітити судинну сітку та розширенні вени. Кровообіг в зонах прояву целюліту дуже ускладнений саме тому на шкірі можуть з’являтися синці від незначних дотиків та довго затримуватись на шкірних покривах.
  • IV стадія. Характеризується поширенням бугристої ділянки шкіри, утворюючи великі «целюлітні камені», боротися з проявом яких дуже складно. Під час торкання цих зон можна відчути невеличкі тверді вузли під шкірою. Щоб позбавитись прояву такої проблеми слід дуже сильно постаратися, адже це зробити буде дуже складно.

Залежно від стадії прояву косметичної проблеми підбирається антицелюлітна програма. У цій статті ми поговоримо про такий відомий спосіб боротьби з «апельсиновою кіркою», як обгортання.

Як правильно робити обгортання в домашніх умовах

Ця салонна процедура не викликає ніяких складнощів і її можна з легкістю провести дома. Варто зазначити, що гарний результат подарує комплексний підхід до вирішення ситуації. Для цього слід передивитись свій раціон, виконувати вправи, робити собі масажі й звичайно ж обгортання.

Ділимося з вами трьома найефективнішими засобами боротьби з проблемними зонами шкіри:

  • Глиняні. Насправді можна використовувати будь-який вид глини. Але косметологи рекомендують віддавати перевагу голубій та чорній глині. Вони мають у своєму складі багато корисних мінералів та інших корисних речовин, які мають позитивний вплив на клітини дерми. Для приготування суміші слід розчинити певну кількість глини разом з водою до отримання необхідної консистенції (не дуже рідкої). Нанесіть на проблемні зони та залиште на 40 хвилин або на цілий час. Потім змийте водою.
  • Кавові. Використовувати можна як мелену каву чи гущу від неї. Вона добре скрабує шкіру, прискорює кровообіг та покращує її стан. Каву слід варити у наступних пропорціях: 2 ложки кави на склянку води. Ви можете відварити рівно стільки, скільки вам буде потрібно, залишки кави можна висушити та відкласти на ще одну процедуру. Як правило, нанесену суміш залишають на 20 хвилин.
  • З водоростями. Це одне з найпопулярніших видів обгортання. Придбати водорості можна в будь-якому косметичному магазині. Залежно від типу водоростей спосіб їх приготування може відрізнятись. Тому уважно дивіться рекомендації на упаковці. Листкову ламінарію підготовлюють до використання наступним чином: на 4-5 літрів теплої води 500 г сухих слоевищ ламінарії. Можна використовувати для теплих і холодних обгортань. Для гарячого компресу необхідно підігріти отриману суміш до 45-65 градусів та залишити на шкірі на 15-20 хвилин, для холодного – на 1 годину.

Тепер детальніше про саме обгортання

Перед процедурою рекомендовано прийняти теплий душ та зробити собі масаж або скрабування проблемних зон. Це дозволить краще підготувати шкіру до атицелюлітної процедури.

Нанесіть засіб проти «апельсинової кірки» та огорніть проблемні зони харчовою плівкою й вдягніть теплий одяг, або накрийтеся теплою ковдрою. Витримайте суміш необхідну кількість часу та змийте теплою водою. Після чого для кращого результату можна нанести антицелюлітний крем. Краще процедуру проводити перед сном, щоб на довше зберегти тепло в оброблених тканинах.

Обгортання слід проводити декілька разів на тиждень. Але не забувайте, що за для досягнення бажаних результатів слід не забувати про фізичну активність та здорове харчування. Будьте неперевершеними й чарівними завжди!