Масла для шкіри: черговий тренд або ефективний засіб по догляду?

Масла та олії для шкіри останнім часом стали дуже популярними. Про них знають усі, а ті, хто ще не користувалися ними, як мінімум, задумувалися над тим, щоб спробувати. Оліями умиваються, знімають макіяж, використовують як крем чи маску. І дійсно, вони дуже ефективні у вирішенні багатьох проблем зі шкірою: від висипань до тьмяності. Але лише тоді, коли правильно ними користуватися.

Як не нашкодити своїй шкірі

Олії та масла добре розчиняють все, що містить жири: від надлишку шкірного сала до водостійкої декоративної косметики. І це хороша властивість. Але є й інший бік — якщо їх вчасно не змити зі шкіри, масла розчиняють її природний ліпідний бар’єр. Це в кінцевому результаті дає зворотний ефект: шкіра пересушується, можуть з’явитися лущення, подразнення. А якщо припускатися цієї поширеної помилки систематично, шкіра без захисного бар’єру піддаватиметься постійному впливу вільних радикалів, несприятливих екологічних умов та інших руйнівних факторів, стане тьмяною, втратить еластичність.

Отже, для того щоб використання косметичних олій приносило тільки користь, їх слід наносити на шкіру масажними рухами протягом пів хвилини, після чого змивати водою. Потім, не витираючи шкіру, нанести зволожувальний крем або сироватку. Інший спосіб — використовувати масла частково. Наприклад, олію чайного дерева — точково на висипання або додати кілька крапель олії виноградних кісточок до свого крему чи маски.

Яку косметичну олію обрати

При правильному використанні натуральні олії дарують шкірі безліч вітамінів та корисних речовин, що зволожують, живлять, заспокоюють. Щоб отримати найкращий ефект, спробуйте такі олії:

  • Універсальне кокосове масло. Його можна використовувати як засіб для демакіяжу, антимікробний догляд за проблемною шкірою, живильну маску для волосся, нігтів.
  • Для проблемної шкіри — олія чайного дерева. Вважається чи не найефективнішим засобом у боротьбі з висипаннями. Усуває почервоніння, запалення, бактерії.
  • Для тьмяної шкіри — олія жожоба. Неймовірно освіжає обличчя, наповнює вітамінами.
  • Для зняття макіяжу — конопляна олія. Приємний бонус: освітлення плям після прищів, зменшення запалень. Тільки зберігайте цю олію в холодильнику, щоб вона не зіпсувалася.
  • Для захисту — олія макадамії. Вона містить безліч мінералів, необхідних для захисту епідермісу від несприятливого впливу забрудненого повітря. Також заживляє мікротравми і заспокоює після гоління.
  • Для жирної шкіри — олія фундука. Вважається, що вона звужує пори та вирівнює роботу сальних залоз.
  • Для зрілої шкіри — олія авокадо. Стимулює вироблення еластину й колагену, допомагає надати пружності та свіжості.

Отже, застосовувати масла замість крему або як маску не варто. Їх можна використовувати точково, збагачувати ними улюблені засоби для догляду або ненадовго наносити на обличчя, після чого змивати. Якщо дотримуватися цих простих правил, тоді масла й олії дійсно працюють і приносять неймовірну користь.

А придбати засоби по догляду за собою на основі масел ви зможете в інтрент-магазині EVA.