Для того, щоб зробити свій соус, можна комбінувати різні складові. Приблизний список:
● Оливкова олія Extra Virgin / інша нерафінована олія
● Нежирний йогурт без цукру
● Соки: лимонний, апельсиновий, томатний, ананасовий
● Томатна паста
● Бобова паста
● Ягідне пюре
● Бульйон
● Молоко
● Сухе вино
● Подрібнені овочі
● Подрібнені трави
● Борошно грубого помелу
● Сирна маса (ніжна, протерта — як дитячий сирок)
● Нежирний густий сир
● Овочеві та фруктові пюре
● Бальзамічний або інший оцет
● Сухе вино
● Горіхи
● Ягоди, пюре, соки
● Ароматні гострі сири (наприклад, пармезан)
● Коріандр
● Мускатний горіх
● Кориця
● Ваніль
● Кардамон
● Гвоздика
● Зіра (кумін)
● Карі
● Білий перець (для соусів до риби)
● Червоний перець (паприка)
● Чорний перець
● Чилі
● Часник
● Цибуля
● Свіже або сушене коріння: селера, петрушка, пастернак
● Зелень (шпинат, петрушка, кріп, кінза та інші)
● Гриби
Перцева заправка до салату
● 1 невеликий солодкий зелений перець
● 1 невеликий перчик чилі
● 1 зубчик часнику
● 4 ст.л. оливкової олії «Extra Virgin»
● сіль
● мелений чорний перець
Спочатку потрібно розрізати перець навпіл та видалить серцевину. Наріжте м’якоть дуже дрібно або збийте блендером.
Часник очистіть і подрібрніть. Збийте олію з часником, перцем, у тому числі чорним, і сіллю.
Готово!
Заправка з соєвим соусом
● 2 ст.л. світлого соєвого соусу
● ¼ червоного гострого перцю чилі
● 2 ст.л. темної кунжутної олії
Гострий перець подрібніть, видаливши насіння, змішайте з кунжутною олією та соєвим соусом.
Заправка з апельсиновим соком
● 100 мл свіжого апельсинового соку
● 1 ст.л. кедрових горіхів
● кілька крапель бальзамічного оцту
● сіль
● мелений чорний перець
Змішайте всі інгредієнти. Готово!
Лимонна заправка
● 4 ст.л. оливкової олії «Extra Virgin»
● 2 зубчики часнику
● ч.л. насіння кропу
● ч.л. тертої лимонної цедри
● сіль
● мелений чорний перець
Поєднайте всі інгредієнти. Соус готовий!
Домашній кетчуп: http://www.lenafilatova.com/2013/12/tomatnyiy-sous-domashniy-ketchup/
Легкий майонез: http://www.lenafilatova.com/2013/12/olive-s-lyogkim-sousom/
Горіховий соус на основі йогурту:
http://www.lenafilatova.com/2013/12/forel-s-orehovyim-sousom/
Гарбузово-імбирний соус:
http://www.lenafilatova.com/2013/12/zapechyonnaya-indeyka-s-tyikvenno-imbirnyim-sousom
Не забувайте також про журавлинний, чорничний, малиновий соуси. Ці ягідні соуси чудово поєднуються з м’ясом.
Рецепт дуже простий: ягідне пюре змішується з дрібкою морської солі, невеликою кількістю лимонного соку, запашними прянощами за смаком.
Не бійтеся змішувати!
Прості схеми приготування соусів
(можна доповнювати улюбленими прянощами і інгредієнтами):
● Томатний соус + густий йогурт / сирок = дитячий томатний соус
● Ягідне пюре + сирна маса / сир = солодкий соус до сирників
● Ягідне пюре + сирна маса / сир + лимонний сік = кисло-солодкий соус до м’яса
● Горіхи + йогурт + Пармезан = горіховий соус до риби
● Апельсиновий сік + коріандр + мука = апельсиновий соус до птиці
● Лимонний сік + трохи Бальзамічного оцту + мука = лимонний соус до риби
● Шпинат + оливкова олія + пармезан + горішки + часник = домашній Песто
● Черемша + сирна маса / сир + пармезан = легкий сезонний Песто
● Гриби відварні або смажені + цибуля + йогурт = грибний соус
● Густий йогурт + гірчиця + жовтки + мускатний горіх + чорний перець = легкий майонез
В наших рассылках - советы по тренировкам, уходу за здоровьем и красотой. Приятные сюрпризы и множество полезного контента!