Рецепти перекусів

Перекуси

 

Фруктово-йогуртовий смузі

2 порції, 158 ккал/порцию, 63 ккал/100 г

  • 1 ст. нежирного грецького йогурта або звичайного йогурта без добавок
  • 1 ківі
  • 1 середнє яблуко (очистити від шкірки)
  • 1 ч.л. меду

Все ретельно збити в блендері.

 

Творожний крем з малиною і полуницею

2 порції, 125 ккал/порцію, 68 ккал/100 г

 

  • ¾ ст. творога низкої жирності
  • ¼ ст. замороженої малини
  • 1 ст. замороженої полуниці
  • ваніль
  • ½ ч.л. стевії

 

Творог збити в блендері з ваніллю, стевією і малиною в гладкий однорідний крем. Полуницю нарізати і додати в творожну масу.

 

Скибочки селери з морквою та арахісовою пастою

1 порція, 220 ккал, 123  ккал/100 г

Морква — 75 г

Селера (стебла) — 75 г

Арахісовя паста — 1,5 ст.л.

Вмочаємо скибочки в підсолену пасту і їмо. Можна використовувати хумус.

 

Моркв’яний салат і яйце-пашот в мікрохвильовці

1 порція, 149 ккал, 132 ккал/100 г

 

  • 1 велика морквина
  • 1 ст.л. апельсинового соку
  • ½ ст.л. горіхів
  • 1,5 ч.л. оливкової олії
  • щіпка морської солі

Моркву натерти. Підготувати заправку: змішати всі складові, окрім моркви і горіхів. Заправити салат, перемішати, посипати подрібненими або цільними горіхами.

1 порція, 87 ккал, 54 ккал/100 г

  • 1 яйце
  • 1 ч.л світлого оцту (яблучний, виний)
  • ½ ст. води

 

Помістіть воду та оцет в чашку. Розбийте яйце в чашку, проколіть жовток зубочисткою. Накрийте чашку пластиковою кришкою. Помістіть чашку з яйцем в мікрохвильовку і готуйте 1 хвилину. Час приготування залежить від потужності вашої мікрохвильовки. Дістаньте яйце з чашки і додайте сіль та перець за смаком.

 

Смузі зі шпинату та ківі

1 порція, 30 ккал, 17 ккал/100 г

  • Спілий ківі — 1 шт
  • Шпинат (можна заморожений) — 15 г
  • Вода — ½ ст.
  • Лимонний сік — 1 ст.л.
  • Маленька щіпка солі
  • Стевія за смаком

Збити всі складові. Можна процідити, але краще не проціджувати, щоб залишились всі волокна.